Kjøp boken min HER!

mai 15, 2012

Hellstrøm Chablis - lanseringsfest

Kveldens hovedrolleinnehaver:
Hellstrøm Chablis 2011

Husets vin har vært på lanseringsfest for Hellstrøms nye vin - en Chablis 2011 fra produsenten Brocard. I følge mesterkokken selv skal denne vinen kunne matche det meste: sashimi, kamskjell, sushi, østers m.m.

Åstedet var bakgården til den italienske restauranten Baltazar, ved kirkeristen i Oslo. En frisk maikveld hvor værgudene heldigvis ikke hadde slått seg vrange - med en kveldstemperatur perfekt egnet for vinen som skulle presenteres (vi snakker 10-12 grader altså, omlag 4 grader høyere enn gjennomsnittstemperaturen i Bodø i juli 1995).

Tilstede var en god blanding av mat- og vinskribenter, matglade vinnerder, venner og kjente, restaurantkjendiser og folk man oftest ser på TV. En kort bildeserie fra arrangementet finner du under.
kamskjell preppes
østers hører med
Sergio fra 'Hos Thea' lager paella
Og vinmennene selvsagt:
Eyvind Hellstrøm og Christopher Moestue
Og vinen da? Jo, den klager jeg ikke på. Et utfyllende smakenotat får du ikke nå, det kommer senere. Jeg kan dog røpe at for 160,- vil du få en frisk og flott Chablis som gir rund fruktighet preget av modne grønne epler. Fersk og spretten i stilen sågar. Den vil ikke tråkke på så mange tær, og fremstår kanskje litt snillere enn hvordan Hellstrøm selv av og til kan oppfattes på TV 3..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics