Pages

mai 27, 2014

La deg forføre!

Kan man allerede i mai utrope årets nykommer på det norske vinmarkedet? Jeg er i hvert fall fristet til å lansere en kandidat...

mai 20, 2014

Sommeliersnakk: Linn @ Bølgen & Moi Briskeby

Som oppvokst i en restaurantfamilie er det kanskje ikke så rart at personen vi hilser på i dag endte opp med å velge vinkelneryrket. Til daglig styrer hun et omfangsrikt vinkart, og hjelper samtidig elegant med å ta bort stressfaktoren fra gjester som lider av den utbredte lidelsen ”vinkartskrekk”. På hjemmebane er det imidlertid aromatiske og florale hvitviner fra Rhône som drikkes, i tillegg til saftige røde sicilianere laget på frappato og nero d’avola. Møt Linn E. Albertsson, som for tiden byr på sjeldenheter som 1863 Madeira på glass hos Bølgen & Moi Briskeby.

mai 14, 2014

Mainyhetene: Sommerlig rødt

Leskende, lettbent og saftig rødvin hører sesongen til. Slappe viner uten substans vil vi derimot ikke ha - jeg har derfor satt sammen en sommerlig liten fem-pakning med ferske, saftige rødviner som gjerne koser litt med smaksløkene dine.

mai 09, 2014

Mainyhetene: bobleterapi til små og store lommebøker

Det er ikke bare rosévin som hører sommeren til. Bobler er nemlig også obligatorisk i festmåneden mai. For sistnevnte måned er dette for øvrig allmenngyldig for alle årets tolv måneder.

mai 06, 2014

Mainyhetene: vår = rosévin

Det blir ikke vår og sommer uten rosévin, sånn er det bare!

Derfor, her får du intet mindre enn 15 anbefalinger. Viner som bare venter på å legges til kjøling og tas frem når sola skinner. Blant disse 15 vinene finner du både gamle travere i ny årgang, samt en pen rekke ferske nyheter.

mai 02, 2014

Maislippet: Vårens ti beste basisnyheter!

Nyhetsslippet i mai er tidenes største, med hele 1004 flunkende nye drikkevarer til det norske folk. Av disse lanseres omlag 100 i basisutvalget, medregnet stort og smått av øl, sprit, likører etc.

Jeg har som vanlig smakt meg gjennom de nye vinene i basisutvalget, og kan melde om en liten kvalitetsmessig oppsving fra slippet i mars. Dette selv om vi fortsatt må lete godt etter de inspirerende godbitene i et hav preget av kommersielle viner uten nevneverdig særpreg.

mai 01, 2014

Maisalget er i gang!

Etter at Vinmonopolet for 2014 la opp til en mer restriktiv linje med hensyn til rabattering. Så står importørene nå kun igjen med muligheten til å "betingelsesløst" sette ned prisene i de tre månedene januar, mai og september. Det er derfor ikke uten grunn at det knytter seg en viss porsjon forventning til akkurat denne måneden.