tag:blogger.com,1999:blog-8825074200603439071.post7607544392155457562..comments2023-09-12T12:51:51.195+02:00Comments on husets vin: Småfunky chilenerGunnarhttp://www.blogger.com/profile/13697293344218862136noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8825074200603439071.post-77954073471627036262011-09-16T22:18:23.694+02:002011-09-16T22:18:23.694+02:00Det som skiller denne vinen mot en Amarone, er at...Det som skiller denne vinen mot en Amarone, er at sistnevte har mer alt av - full spiker på fylde, tørket fruktaroma og alkohol. En sværere vin kort og godt. <br /><br />Selve lengden på ettersmaken skiller seg ikke, da det finnes mange (kjipe) og korthalede amaroner (so alle andre viner). Men rent kraftmessig er de helt ulike.<br /><br />Denne vinen ville jeg ikke vslgt til kraftigere lammeretter, som f.eks. lår eller skank - derimot til mer "elegante" retter av lammefilét er den et fint alternativ. Til de litt kraftigere rettene er jeg enig med deg at f.eks. Brunello ofte passer veldig godt. <br /><br />Om du føler deg litt "crazy" en dag, og satser på litt "østlige" smaker som chili, ingefær og soya til lammelåret, så finnes det noen seriøst bra sør-afrikanere velegnet til det formålet:)Gunnarhttps://www.blogger.com/profile/13697293344218862136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8825074200603439071.post-43765809191190934402011-09-15T22:39:48.804+02:002011-09-15T22:39:48.804+02:00Hmmm.. høres spennendes ut. Men til lam vil jeg va...Hmmm.. høres spennendes ut. Men til lam vil jeg vanligvis foretrekke en lang ettersmak. Hvordan er ettersmaken i forhold til en Amarone, siden du skriver medium lengde? Det er nemlig det vi ofte bruker til lam (en gang i mellom også Brunello som er min favoritt)Anne Karins Mat og Vinhttps://www.blogger.com/profile/10081744784121362051noreply@blogger.com