tag:blogger.com,1999:blog-8825074200603439071.post386855283621869064..comments2023-09-12T12:51:51.195+02:00Comments on husets vin: Hvite polnyheter til sjarmpriserGunnarhttp://www.blogger.com/profile/13697293344218862136noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8825074200603439071.post-9904028294219581612014-06-14T14:10:00.045+02:002014-06-14T14:10:00.045+02:00Flott! Tusen takk for svar :-DFlott! Tusen takk for svar :-DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07755447675528597977noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8825074200603439071.post-5366483192446423302014-06-13T10:39:16.038+02:002014-06-13T10:39:16.038+02:00Takk for tilbakemeldingen Knut Erik!
Jeg forsøker...Takk for tilbakemeldingen Knut Erik!<br /><br />Jeg forsøker få med lagringspotensialet på viner som er ment for lagring, men innrømmer glatt at jeg har forbedringspotensiale på å være konsekvent på dette. <br /><br />Når det gjelder vinene ovenfor er de fire førstnevnte utelukkende ferskvare, drikk innen 0-2 år. Vinner ikke på lagring, uansett preferanser man har for ung vs. gammel vin. Sancerren er strøken nå, men kan fint ligge lengre, det avhenger av preferanse selvsagt. Uten problem i fem år, og tåler nok langt mer 10-15 år til (men er ikke ment for en slik tidshorisont).<br /><br />Italienerne ville jeg også drukket innen et par år, men tåler sikkert noen år til i kjelleren sammenliknet med de fire billige i starten. Men har vanskelig å se at de skal vinne på det.Gunnarhttps://www.blogger.com/profile/13697293344218862136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8825074200603439071.post-34757448033858772082014-06-12T23:23:45.297+02:002014-06-12T23:23:45.297+02:00Hei! Setter pris en blogg som dette, da interessen...Hei! Setter pris en blogg som dette, da interessen for vin stadig er økende (og den er ganske grei fra før). Som Kristine sier så savner jeg også poengskalaen, og jeg skulle ønsket det kunne vært skrevet noe om lagringspotensialet i vinene (hvis dette lar seg gjøre så klart). Uansett vil jeg takke for god blogg :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07755447675528597977noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8825074200603439071.post-83927179593668344142014-06-12T11:19:39.076+02:002014-06-12T11:19:39.076+02:00Takk for innspillet Hanne!
Det er i bestillingsu...Takk for innspillet Hanne! <br /><br />Det er i bestillingsutvalget godbitene befinner seg! Jeg anslår at 95% av vinene jeg selv kjøper er bestillingsviner, ikke viner jeg henter i hylla på polet. Og det er minst like enkelt å bestille disse vinene, enn for eksempel å kjøpe en flybillett på nettet..<br /><br />Enten går du bare i butikken din og ber en av de ansatte bestille vinen DU vil ha. Det koster ingenting ekstra, og du får en SMS når vinen er klar til henting i butikken (normalt i løpet av 3-4 dager). Eller, så kjøper du vinen i nettbutikken til vinmonopolet.no, for uthenting i selvvalgt butikk. Det er også fullstendig gratis.<br /><br />Å bare forholde seg til basisutvalget blir som å handle all sin mat på 7-eleven, man frarøver seg selv for mange gode opplevelser.Gunnarhttps://www.blogger.com/profile/13697293344218862136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8825074200603439071.post-16367720159379546322014-06-12T10:18:28.710+02:002014-06-12T10:18:28.710+02:00Hei og takk for fin blogg! Lurer på hvorfor de bes...Hei og takk for fin blogg! Lurer på hvorfor de beste vinene skal være vanskelige å få tak i (les bestillingsutvalg)<br /><br />Hanne :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8825074200603439071.post-42425346966896164612014-06-11T20:17:31.685+02:002014-06-11T20:17:31.685+02:00Bra observert Kristine! Jeg har i en tid nå valgt ...Bra observert Kristine! Jeg har i en tid nå valgt å ikke publisere poengene på vinene, bortsett fra de som smakes på Vinmonopolets offisielle pressesmaking (samt en og annen slenger som jeg smaker i ro og mak hjemme).<br /><br />Viner jeg smaker på importørenes nyhetssmakinger, har jeg som oftest ikke gitt poeng, også tidligere. Og kun konsentrert meg om selve "notatet". I dette spesifikke blogginnlegget er det en kombinasjon av viner smakt på importørsmaking og vareprøver smakt hjemme. Derfor har jeg valgt å ikke publisere poeng, da jeg ikke har gitt poeng på alle vinene.<br /><br />Jeg holder også på med å revurdere hele poenggivningen, og vurderer gå over til "stjerne-/ terningsystem" i stedet for 100-skalaen (som i praksis egentlig er en 25-skala). Men har ikke helt landet dette ennå. Derfor er det en vakuumperiode med hensyn til poeng.Gunnarhttps://www.blogger.com/profile/13697293344218862136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8825074200603439071.post-77591161907051837402014-06-11T17:38:29.825+02:002014-06-11T17:38:29.825+02:00Legger merke til at det ikke lengre er poeng på vi...Legger merke til at det ikke lengre er poeng på vinene som omtales, er det noe grunn til det? Eller er jeg stor fan av bloggen!Kristine Stenvikhttps://www.blogger.com/profile/01416352799680524368noreply@blogger.com