Kjøp boken min HER!

mars 26, 2014

Husets vin - hjemme hos Husets vin

Fra både nære venner, bekjente og helt ukjente får jeg ofte spørsmål om hvilken vin jeg liker best. For meg omtrent et umulig spørsmål å besvare, det finnes ikke èn enkelt vin som er best. Det avhenger av så mangt; hva skal jeg bruke vinen til, humør/dagsform, tid på året, hvor jeg befinner meg, etc. Men for livskvaliteten hjelper det definitivt å nyte det man måtte ha for hånden, ikke glem det!

Noen viner åpnes riktignok oftere enn andre. Det er gjerne allroundere som ikke koster all verden, viner som jeg kjenner godt og som kan hentes ut fra skapet uten videre "planlegging". Jeg tenkte derfor dele hva som er de røde "husvinene" hjemme hos Husets vin nå for tiden.

mars 18, 2014

Sommeliersnakk: Simon @ Ylajali

Han brygger sitt eget surøl og elsker å forske på sigarer! Men det var faktisk på videregående skole, og valgfaget «Drikkevarer» som i sin tid tente «vingnisten».

At talentet er uomtvistelig, er enkelt å konkludere: han er regjerende nordisk mester for vinkelnere, og har også en rykende fersk andreplass fra det norske mesterskapet i bagasjen. Etter fire år på Lysebu utøver han nå fra 1.februar sommelierfaget på Ylajali, restauranten som endelig har fått sin høyst velfortjente Michelinstjerne! Hils på Simon Zimmermann, som for tiden mer enn gjerne åpner både naturviner og oransjeviner på hjemmebane.

mars 14, 2014

Dusinet fullt - de raffeste røde marsnyhetene!

I overkant av 300 viner har i løpet av et par hektiske uker fått sjansen til å overbevise smaksløkene mine om at nettopp de fortjener en stjerne i margen. Og aller helst, en "second date" i noe roligere og mer fredfulle omgivelser enn hva "speed date-konseptet" tillater.

Tolv favoritter er plukket ut, et variert utvalg i pris og stilretning. Hvilke pirret meg mest, bare en måte å finne ut på:

mars 11, 2014

Marsnyhetene: hvite høydepunkter!

Etter å ha latt i overkant av 300 viner hilse nærmere på smaksløkene i løpet av to hektiske uker med nyhetssmakinger, så er det noen viner som stikker seg ut som spesielt minneverdige.

Blant de hvite vinene har jeg plukket ut en gjeng favoritter, som alle som en evner å skape vinmagi på hver sin måte. Fra det utagerende til det sublime, det sære til det lett gjenkjennelige. Det er som kjent i bestillingsutvalget de virkelige vinskattene befinner seg, og her er et drøyt dusin av de:

mars 07, 2014

Pizza og prinsessen på erten. [de beste basisnyhetene i mars]

Seksti flunkende nye viner er stilt ut i polhyllene i det butikkene åpner i dag. Og fagtemaet for denne lanseringen er pinot noir, drueverdens "Prinsessen på erten". Notorisk kravstor og lunefull, som har knust mang en vinmakers hjerte. Totalt lanseres tretten pinot noir-viner, i ulike former og fasonger med hensyn til pris/kvalitet, oppvekststed og vinmarks- og kjellerbehandling.

På matfronten er det fredagsfavoritten pizza som Vinmonopolet foksuerer på. Og selv om melodien nå er at de nylanserte vinene IKKE nødvendigvis skal passe til maten (forstå det den som kan), så er det ironisk nok nettopp en rekke pizzavennlige viner i dette slippet. Bardolino, Beaujolais og rosévin fra Montepulciano er alle eksempler på trivelige pizzakompiser.

Denne gang er det et relativt "lite" slipp (kun seksti viner), hvorav jeg har plukket ut ti anbefalinger:

mars 05, 2014

Pizzaprosjektet del III. Hvit pizza. Tre viner.

Pizzaprosjektet fortsetter - denne gangen med hvit pizzasaus, basert på creme fraiche, hvitløk og oregano. (etter oppskrift fra den høyst anbefalte boken 'Samvirkelagsbestyrer Sevaldsens pizzabok').

Som vanlig to varianter på bordet, en med coppaskinke fra Tind og en med røykt bacon. Enkle smaker - digg pizza. Og tre viner fikk gleden av å delta på festen:

mars 01, 2014

Poltilbudene i mars

Som tidligere nevnt, så har Vinmonopolet fra 2014 strammet inn mulighetene for månedlige prisnedsettelser. Nå er det kun i januar, mai og september at importørene har mulighet til å åpne "tilbudsslusene" for den jevne forbruker. Mens det i årets ni øvrige måneder kun er adgang for å dumpe prisene på varer som skal tas ut av sortimentet.

Derfor er det kun 10 viner på tilbudslista nå i mars. Det er en kort liste ja, men den er ikke så dum faktisk...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics