Kjøp boken min HER!

desember 29, 2015

På vei til kjelleren..

Nylig kjøpte jeg noen nyhetsflasker fra klassisk adresse, med staselige Grand Vin de Bordeaux på etikettene. Et par viner fra 2010, "tidenes årgang", ble supplert med en vin fra den klassiske, men mer tilgjengelige 2012-årgangen. Gode eiendommer til hyggelige priser, nøye utvalgt av en importør som vet hva han holder på med.

Men før jeg la disse flaskene bort for lagring, kunne jeg ikke dy meg - og snek meg til en liten smaksprøve fra hver av disse vinene. Men hvordan fikk jeg lurt meg til disse smaksprøvene?

desember 27, 2015

Artikkelen som aldri ble publisert...

Merk: Artikkelen under ble skrevet i vår faktisk. Men i det øyeblikket jeg skulle trykke på publiseringsknappen, så var vinen plutselig utsolgt. DN hadde kommet meg i forkjøpet - slikt skjer. Da vinen omsider var tilbake på lager, var det i den ferskere 2009-årgangen (som også er steike god, og et tipptopp kjøp).

--------
Og vips, så er vårens spaltenyhet nummer to klar til å se dagens lys på Husets vin! "Hemmeligheten" er i likhet med "Under radaren" reservert for de uventede godbitene. I denne spalten går vi noen hakk opp i eksklusivitet, og nåløyet er ekstraordinært smalt for å kunne smykke seg med tittelen "Hemmeligheten". Akkurat slik det skal være!

Vi åpner sterkt. Usedvanlig sterkt i grunn. For dagens vin spiller på flere strenger - modenhet, gunstig pris og overraskende adresse. Jeg gjør oppmerksom på at antall flasker i omløp naturlig nok er nokså begrenset, så den som sitter på gjerdet taper. Nok snakk nå - la oss titte nærmere på den første hemmeligheten!

desember 17, 2015

Under radaren: Det australske kinderegget.


Så er det kanskje ikke en romantisk familiedrevet liten italiensk vingård, hvor fire generasjoner fortsatt er dypt involvert i det daglige virke. Samtidig skynder jeg meg å gjøre oppmerksom på at dette ikke er noen moderne merkevare uten sjel og historie - gården ble nemlig opprinnelig etablert tilbake i 1860-årene.

Først og fremst kvalifiserer denne vinen til den eksklusive og svært populære merkelappen "under-radaren", fordi den byr på noen så sjeldent som kombinasjonen av: lagringsvennlig + moden + småpenger. Et regelrett kinderegg altså!

desember 15, 2015

Barbaresco til jul!

Flaks at det er halv skatt i desember, for i går kom jeg over en digg sak fra Barbaresco - en vin som gjerne kan få flytte inn i hopetall i (den imaginære) kjelleren min!

desember 10, 2015

Syv slag til jul!

Neida, ikke småkaker. Men snasne viner. Til jul, eller tiden etterpå. En samling nydelige nyhetsgodbiter med julestjerne i margen. Gavetips til deg selv eller andre du liker godt..

desember 07, 2015

Vil du ha signert utgave av årets vinbok nå før jul?

Har du lyst på signert og maksimalt rabattert utgave av boken min? Enten til deg selv, eller som gave til noen du liker like godt. Ja, klart du har lyst på det :)

Bruk linken under for å kjøpe signert utgave, jeg sitter nemlig klar med topptrent skrivearm og et arsenal av gode penner. Og forresten: Bestiller du før 12.desember, garanterer jeg at du har den til jul!
Kjøp boken: "HUSETS VIN. Senk skuldrene. Lær triksene"

(NB! Husk å skriv ditt ønske om signert utgave i kommentarfeltet på den siden hvor du velger betalingsmåte.)

Sjekk her hva pressen sier:

desember 01, 2015

Førjulskupp på polet!

En gjeng vinimportører har virkelig tatt på seg spanderbuksene, og tømmer lagrene nå i førjulstida. Hele 65 viner er nemlig nedsatt med mer enn ti prosent nå i desember, hvorav omkring 40 av disse er prisbarbert med over 30 prosent! Rhône, Barolo, deklassifisert Brunelli og naturviner fra Loire er blant noen av godbitene vi finner på tilbudslista..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics