Kjøp boken min HER!

oktober 28, 2014

Øl!

Ølhyllene på både polet og i velassorterte dagligvareforretninger flommer nærmest over av spennende saker, i alle former og fasonger. Vi har flere flotte mikrobryggerier her i Norge, og stadig flere vinimportører satser også på øl.

Jeg, som tross alt er en "vinfyr" har også latt meg fascinere av denne verdenen, og dagens utvalg øl kommer alle fra importøren Palmer. Nylig smakte jeg med gjennom store deler av utvalget fra tre av bryggeriene de representerer, og plukket ut en håndfull høydepunkter.

oktober 26, 2014

En uke i Portugal...

Akkurat kommet hjem fra en snau uke i Portugal, med kofferten fullastet av nye smaker, opplevelser og noen bilder...

Her er et utvalg:

oktober 22, 2014

Domaine Brocard. Evig entreprenør.


DET ER IKKE ALLTID LETT å overlate (eller overta for den saks skyld) ett livsverk til neste generasjon. En solid dose pasjon og hardt arbeid har blitt investert, og danner etterhvert selve DNA-et til et suksessfullt familieforetak. Hos Domaine Jean-Marc Brocard i Chablis har de klart dette. 

SUKSESSHISTORIEN startet i det små for omlag 40 år siden. Hvor Jean-Marc Brocard, sønnen til en kubonde i Saint Bris, pakket snippesken sin, og reiste noen kilometer nordøst. Til Chablis, fristelsen der hvor friheten til å kunne lage viner i hans egen "stil" lokket sterkt.

oktober 17, 2014

Winter is coming!

Åtte viner i denne vinøse overlevelsespakken for kjølige høstkvelder og når den tid kommer, bitende vinterkvelder. Eller et langt kjellerliv for den saks skyld, det kommer alltid en ny vinter tross alt.

I vinterviner ser jeg gjerne etter viner med litt hår på brøstet, bein i nesa og stram ryggrad. Eventuelt litt ekstra fylde og sjenerøs, gjerne litt varm fruktighet til mørketida.

oktober 14, 2014

Mineraler i glasset.

[Artikkelen tidligere publisert i utgave 1-14 av Matmagasinet NORD.]

Kan vi virkelig smake mineraler i vinen, eller er dette mineralsnakket bare keiserens nye smak?

FØR ÅR 2000 er det nemlig forsvinnende få spor av uttrykket «mineralitet» i beskrivelsene av vin, både i fagbøker og i vinens populærlitteratur for øvrig. Men i de senere årene har dette uttrykket spredt seg i en hastighet som ville gjort enhver pandemi grønn av misunnelse.

oktober 13, 2014

Årets drikkeblogg 2014!

Hurra! Husets vin vant den gjeve prisen som Årets drikkeblogg 2014!

Stolt og ydmyk, med hjerteklapp og sjelven hånd tok jeg i mot prisen under gårdagens prisutdelingsshow i Mathallen. Ekstra moro var det at prisutdeleren var Ole Martin Alfsen, den høyst inspirerende læreren fra WSET-utdanningen for noen år tilbake.

oktober 10, 2014

Tretten trivelige nyheter!

Tallet tretten er normalt ikke forbundet med gode nyheter. Men her er unntaket som bekrefter regelen! Sent kanskje, men godt, tretten utvalgte nyheter fra septemberslippet - med fokus på viner du slipper å dra opp flere enn én tohundrelapp for å sikre deg. Mest røde godbiter for sesongen vi er inne i, men også et par hvite gledesdråper!

oktober 07, 2014

Ribeiro. Der ingen skulle tru...

...at nokon lagde vin. Men Luis A. Rodriguez Vazquez og flere med han gjør nettopp det, nemlig lager vin i fuktige Ribeiro (Galicia) i det nordvestlige hjørnet av Spania. Som du kanskje gjetter, så er vinen stilmessig fjernt fra områder som Rioja, Ribera del Duero og Priorato.

oktober 03, 2014

Santorini. Middelhavets Chablis...

Ja det er en drøy påstand, jeg ser den. Men alle klimatiske, geologiske, vintekniske forskjeller til tross, så våger jeg likefullt påstanden.

oktober 01, 2014

Enslig svale på tilbudslista...

[I mangel av svale, lar jeg denne enslige måken i Porto illustrere oktoberlista]
Det er ikke direkte misvisende å påstå at tilbudslista i oktober fortoner seg som et antiklimaks til tilbudsorgiet som utspant seg i september. Ei heller var dette uventet, i og med at oktober er en såkalt "mellommåned". Derfor er det vel på sin plass å slenge på et par ekstra godbiter?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics