Kjøp boken min HER!

Fra baren

----------

RØDVINSGLØGG [VIN CHAUD, MULLED WINE, GLÜHWEIN]

Ekte julestemning på 1-2-3, hjemmelaget rødvinsgløgg er raskt, enkelt og billig å lage.

Det florerer av ulike oppskrifter på denne varmende drikken, min versjon er en "back to the basics"-variant...

Du behøver:
-- 1 flaske rødvin av billig type
(jeg brukte Lupi Reali Monpulciano d'Abruzzo til 99,90. Det er en økologisk rødvin som finnes i omtrent alle landets butikker. Mørk farge, mørk bærefrukt og lite/moderat tanniner og syre. Perfekt egnet til formålet.)

-- 1 dl vann
-- 2 kanelstenger
-- 5 nellikspiker
-- 5 kardemommekapsler
-- 2 stjerneanis
-- skallet fra 1 sitron, skjært i tynne strimler
-- 50 gram sukker
-- robuste glass, eller krus    

Slik gjør du
:

(1) Kok opp vin og vann, skru deretter ned til lav varme
(2) Tilsett sukker, sitronskall og krydderet
(3) La trekke i et kvarters tid
(4) Hell opp i glassene, smil og server til familie og venner.

God jul!

----------

CLASSIC CHAMPAGNE COCKTAIL

Hedonistisk og superenkel å lage! Classic Champagne Cocktail har etterhvert blitt en klassiker på hjemmebane, både sommer som vinter. Ypperlig i den kommende høytiden for eksempel.

Selv smakte jeg den for første gang på lunsj 1.juledag i 2008, og åstedet var Country Kitchen i Franschhoek, Sør-Afrika. Jeg ble hekta...

Du behøver:
-- Champagne (Eller substitutt som for eksempel cava, cremant, franciacorta eller cap classique fra Sør-Afrika. Unngå prosecco eller annen utpreget aromatisk musserende vin)
-- Brune sukkerbiter
-- Angostura bitter
-- Cognac (eller Brandy)
-- Champagneglass

Slik gjør du
:

(1) Legg sukkerbiten i glasset, og dynk/fukt den med noen dråper Angostura
(2) Tilsett 2 cl Cognac
(3) Topp opp glasset med Champagne
(4) Drikk, nyt og kos deg sammen med gjestene dine.

Skål!
----------

REBUJITO


Tipset til denne leskende drinken fikk jeg fra Magnus Egerdahl Nørsett, sommelier på Statholdergaarden. Nylig hjemkommet fra Jerez, kunne han røpe om den lokale spesialiteten Rebujito.

Like deler av fino sherry og sitronbrus (sprite / 7 up) er det du behøver - det kan nesten ikke bli enklere. Ja, og så generøst med isbiter i tillegg da. Presser du litt lime over det hele så er ikke det dumt, og et mynteblad eller to til pynt hvis du har det for hånden.

Ønsker du litt søtere eller friskere (eller sterkere) drink, så justerer du bare litt på den opprinnelige 50/50'en - slik at drinken passer din smak. På restauranter og barer i Jerez serveres dette gjerne ferdigblandet i mugger - et godt tips hvis du skal ha fest, eller det skal lages litt mer en bare ett glass.
----------

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics