Kjøp boken min HER!

januar 07, 2015

Norsk torsk og italiensk barbera.



Den riktige kombinasjonen av vind, sol, nedbør og tørke skaper den beste italienske vinen - og norske tørrfisken. Denne fellesnevneren er nå blitt film.
Slik presenteres kveldens (20:00) program på TV 2.
Stopp pressen: programmet er utsatt til onsdag 14. januar, samme tid.


Norges Sjømatråd kan videre fortelle at "TV2s program tar seerne på torskens reise fra havet utenfor Lofoten til Piemonte i Italia. Der vil programleder Guri Solberg la publikum oppleve hvordan norske og italienske kokker anvender torsken til å lage spennende retter for kresne italienere. Seerne vil møte italienske vinprodusenter og få høre hvordan de, som de norske fiskerne og sjømatbedriftene, jobber med å bringe frem det beste fra sin region - med kompetanse, godt håndverk og ved å spille på lag med naturen."

Jeg har liksågodt tjuvstartet denne reisen i glasset. Og smakt på et utvalg av vinene fra noen av produsentene du får hilse på senere i kveld. Her er de:


De tre bukkene Bruse fra produsenten Poderi Rosso Giavanni


Poderi Rosso Giovanni Barbera d'Asti San Bastian 2012 | Den yngste bukken dufter pikant syrlig rødbærsfrukt. Syrlig anslag, og en gjennomgående frisk stil. En enkel og typisk rett på sak-vin i en leskende og slank stil. Best til lettere retter, hvit fisk eller lyst kjøtt. Eller pasta.
| Piemonte, Italia | 169,90


Poderi Rosso Giovanni Barbera d'Asti Cascina Perno Superiore 2011 | Bakt bærpreget duft, mørke bær som får selskap av søtlig krydder. Fyldig fra anslaget, med smak av vanilje, sjokolade og bjørnebær. Runde tanniner og noe varme i finishen. Fin syre fra midtveis løfter opp inntrykket. En fyldig barbera som kanskje passer bedre til kjøttstykker og gryter enn hvit fisk?
| Piemonte, Italia | 229,90


Poderi Rosso Giovanni Barbera d'Asti Carlinet Superiore 2011 | Den største bukken byr på tung duft preget av tørket frukt, bjørnebær, treverk og sjokolade. Fyldig og tykkflytende, noe syltetøypreget. Tilstrekkelig syre tilstede til å holde den svære frukten og tanninene i sjakk. Tørr fatpreget utgang, litt Amarone'esque i stilen nærmest. En real vintervin som jeg ville holdt langt unna torsken. Bedre alene eller til kraftfulle kjøttgryter og rustikke kjøttstykker.
| Piemonte, Italia | 269,90


En fra Dacasto Duilo


Dacasto Duilio Camp Riond Barbera d'Asti Superiore 2011 | Tiltalende duft preget av varme kirsebær og blomster, med svakt innslag av treverk og vanilje. God syre som fint balanserer den varme og lett søtlige stenfrukten (moreller og kirsebær). God friskhet og ømt tanninbitt i en krydrete finish. Strukturert vin som henger fint sammen. Allrounder. | Piemonte, Italia | 249,90

Trailer til kveldens program:

Psst! 3.200 følger allerede Husets vin på Facebook! Gjør du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics