Kjøp boken min HER!

juli 25, 2012

Duellen: To fra 2002


2002 regnes langt på vei som den svakeste årgangen i Bordeaux dette årtusenet, med 2007 som potensiell utfordrer for denne lite flatterende betegnelsen.

Men hvordan smaker den ti år etter? Det britiske magasinet Decanter har nylig gjennomført en stor smaking av nettopp 2002, og skussmålene egnet seg til ikke å skrive sanger om. "Drikk nå" var gjennomgangsmelodien. Pliktoppfyllende som jeg er, så fulgte jeg ordre.

To stk flasket ble trukket opp fra kjelleren, Grand Cru Classé begge to. Château Grand-Puy-Lacoste (Pauillac) som heldigvis fortsatt ikke har rukket å bli uanstendig priset, møtte den enda triveligere prisete Château du Tertre (Margaux).

FARGE
Ch. du Tertre viser seg mer moden og mursteinfarget, mens Ch. GPL fortsatt domineres av mer rubinrød glød - skjønt med markert mursteinsfarget kant.

DUFT
Også på duft har Ch. du Tertre kommet lengre med mer utviklede aromaer. Frukten er fortsatt tilstede, absolutt - men det er et røykaktig, animalsk drag som dominerer sammen med lakris og treverk. Solbæraktig fruktighet supplerer, men noen grønne umodne toner forstyrrer litt. Ch. GPL derimot drar på med intens og noe umoden solbær - hint eucalyptus. Noe cedar og blyantspiss henger også på.

SMAK
Ch. GPL er litt tightere og stilkete i kropp og sjel. Mørk fruktighet, floral og vegetal. Slank og litt tomt midtparti, og med en noe plump finish. Drikkeklar, men kan ligge lengre for de som liker det ekstra modent. Ch. du Tertre starter syrefriskt, etterfulgt av sjokolade, karamell, søte mørke bær, toast, og et salt lærpreg. Noe slapp midtveis, men legger på seg etterhvert. Kantete og frekk savoury i stilen.

OG HELT TIL SIST
Begge flasker kjøpt hos Berry Bros & Rudd i London. Ch. GPL kostet ca 430,-, og Ch. du Tertre beløp seg til ca 380,-. Sistnevnte vinner "value for money award" denne gang, med sine 88p mot GPLs 85p.

På polet finner du for tiden 2007-årgangen av Château du Tertre til ca 330,-, mens en flaske Château Grand-Puy-Lacoste fra den bedre årgangen 2006 tømmer pengeboka di for 590,-.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics