Kjøp boken min HER!

juli 19, 2012

Oppsamlingsheat

Tre viner smakt i det siste. Fellesnevner? Nix, finnes ikke..


Beiras, Portugal
149,90
Rubinrød. Jordlig duft med innslag av nøtter, røyk og moreller. Fester grepet i munnen umiddelbart med stram syre. Moderat fruktighet. Strammer godt i finish. På mange måter selve definisjonen på matvin dette, og sjarmerer neppe fansen av ulike "passo-viner". En prisvennlig vin til klassiske kjøttstykker. (84p)


Sicilia, Italia
180,70. 75,- i Gardermoens taxfreebutikk
Lilla på farge, relativt bred kant med rosa skjær. Tiltalende fruktig duft av bringebær og krisebær. Noe mørkere bærprofil på smak, hint av lett saltaktig touch i finish. Myke tanniner og medium fylde, men savner kanskje noe intensitet og friskhet. Flott kjøp til 75,-, men polprisen er altfor høy. Til grillmaten, gjerne lyst kjøtt. (81p)Loire, Frankrike
489,90 (3L BiB)
Fruktdrevet duft med en dominerende pære-aroma. Innledningsvis kanskje noe tyggegummipreget, men litt lufting bringer frem friskere toner. Syrlig anslag med solmoden frukt i et relativt fyldig midtparti. Grei lengde, dog ikke av de mest crispy i klassen. Skriker ikke ut at "jeg er Sancerre", men er priset som en - og fremstår derfor noe dyr. Lett å like allround sommervin, med eller uten matfølge. (78p)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics