Kjøp boken min HER!

februar 16, 2013

vinpotpurri

Nyheter, årgangsskifter og andre aktuelle viner smakt de siste dagene. Noe for enhver smak.

Allende 2006
Rioja, Spania
199,90
Rubinrød. Glem stereotypen med duft av vanilje- og jordbærsyltetøy. Dette er Rioja i den nye drakten: litt mørkere bærtoner, mer nedtonet og elegant, og med diskrete toasty fattoner. Delikat munnfølelse, polerte tanniner og en god friskhet som løfter opp finishen. Balanse er stikkordet. Bra laget vin, og en real allrounder til kjøtt med rød farge. (87)


Piñol Raig de Raïm Terra Alta 2009
Catalonia, Spania
144,90
Purpurrød. Moden fruktighet på duft - kirsebær, moreller dominerer. Hint av støvete svisker. Saftig mørk fruktighet, strukturert men noe ubalansert, og gir fra seg et litt hult og bråmodent fruktpreg. Varm finish. Økologisk. (81)


Kuentz-Bas Riesling Trois Chateaux 2009
Alsace, Frankrike
190,00
Uttalt floral duft av moderat intensitet. Noe fersken og eksotiske fruktkarameller står også til rådighet. Smaken følger opp det som loves på duft med modent fruktpreg, blomstertoner og et teksturmessig sexylubbent midtparti. Flott lengde som byr på smak av karamellisert sitron, fasthet og en smått heftig syrefriskhet. Biodynamisk dyrket. (87)


Cesarini Sforza Cuvée Brut Riserva
Trentino, Italia
139,90
Nyhet. Lys gul med store grove bobler. Svært nøytral fruktdrevet duft med hint av mandel. Smak av røde epler, epleskall, og hint av mandel. Enkel. OK balanse, og en nokså fast men relativt kort finish preget av epleskall. En vin som konkurrerer i "prosecco-klassen" snarere enn å vise potensialet til Trentino. Produsenten har langt mer spennende viner i sin portefølje, la oss håpe at importøren tar inn noen av disse også etterhvert. (78)

Du følger vel Husets vin på Facebook?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics