Kjøp boken min HER!

mai 09, 2014

Mainyhetene: bobleterapi til små og store lommebøker

Det er ikke bare rosévin som hører sommeren til. Bobler er nemlig også obligatorisk i festmåneden mai. For sistnevnte måned er dette for øvrig allmenngyldig for alle årets tolv måneder.

Bestillingsutvalget har i mai blitt supplert med noen sjarmerende og lommeboksvennlige bobler det ville vært slemt å ikke la smaksløkene stifte nærmere bekjentskap med. I tillegg kommer svartmetallrockeren Sigurd Wongraven med sin nye champagne. Og sist, men overhodet ikke minst - tilgjengelig på polet fra mai 2014, kanskje Italias beste musserende vin?

Cesarini Sforza Tridentum Brut TrentoDOC 2008
Trentino, Italia
159,00 (NYHET)
Fra et område som ikke står tilbake for franciacorta i kvalitet på sine musserende viner, men som foreløpig er mest kjent for de musserende vinene til regionslokomotivet Ferrari. Hint av røyk supplerer moden sitrus og røde epler. Myke bobler, god konsentrasjon og hint av lime i en frisk utgang. Laget på chardonnay (80%) og pinot noir, og har tilbragt over tre år på bunnfallet. Bemerkelsesverdig hyggelig priset.

Dominique Gruhier Crémant de Bourgogne Extra Brut 2010
Burgund, Frankrike
179,90 (NYHET)
Langt opphold på bunnfallet (36 måneder) har gitt konsentrasjon og fylde til denne ellers flørtende og fruktdrevne sjarmøren. Sitron og grønne epleskall på duft. Livlig, kraftig mousse og modne frukttoner preget av epler og appelsinzest på smak. Extra brut (restsukker 4,5 g/L) og laget på pinot noir (60%) og chardonnay. Robust og anvendelig, hørte jeg 17.mai-frokost?

Montchovet Cremant de Bourgogne 2010
Burgund, Frankrike
199,90 (NYHET)
Slank og syrefrisk musserende preget av sitron med et diskret mineralsk tilsnitt. En gjennomført ren vin med delikate bobler. Elegant finish med crisp fruktighet. Finesse er stikkordet. Biodynamisk. (laget på 80% chardonnay, 20% aligoté)

Wongraven Champagne Brut
Champagne, Frankrike
309,80 (NYHET / årgangsendring)
I realiteten en extra brut i brut-klær med sine 4,5 gram restsukker pr liter. Ingen årgangsangivelse, men vinen er i sin helhet laget på 2008-årgangen. Smaksrik og sjenerøs, utviklet i stilen. Behagelig autolysedrevet, med underliggende moden eplepreget fruktighet. Fyldig og lang. Økologisk. (laget på pinot noir (50%), chardonnay (40%) og pinot meunier)

Ferrari Giulio Ferrari 2001
Trentino, Italia
699,90 (NYHET)
Nøtter, honning, krydder, kjeks og hint av røyk på duft. Lekker utviklet smak av sitrus, epler og søt kjeks. Fløyelsmyke bobler, og ti år på bunnfall har satt sine i spor i form av en uovertruffen konsentrasjon. Svært lang. 100% chardonnay. Kjøp vinen, og finn en anledning til å åpne flaska. Noen forslag: 200-årsfeiring for grunnloven, det er vår, det er sommer, det er en fin dag, å drikken vinen er en anledning i seg selv, etc. Bare finn på noe. Og nyt.

Psst! 2.600 følger allerede Husets vin på Facebook. Gjør du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics