Kjøp boken min HER!

juli 28, 2015

Strandhugg i Oslofjorden.

Sommerdag. 2015. Da snakker vi en sommer som man i beste fall kan karakterisere som moderat minus på værfronten. Men i likhet med vinbøndene må vi ta det vi får, slik er det med klima og årganger. 20 grader er uansett definert som supersommer og steikvarmt for oss nordlendinger i hvert fall - utvandret eller ei. Og nettopp denne dagen viste graderstokken det magiske 20-tallet.

Derfor ble sekken hurtig pakket, likeså den lille kjølebagen som det står "White Zinfandel" på (note to self: klistre en sort teipbit over teksten..). Måkeskrik og sjøluft er ikke langt unna - kun en kort busstur ned til badebåtene på Rådhuskaia, og en påfølgende 200 meters sprint for å rekke båten ut til Gressholmen.

10 minutter senere er vi i land på øya. Deretter et kvarters marsj over til stranda svabergene, som det viste seg at vi hadde helt for oss selv. Vel. Helt for oss selv frem til at en naturist som åpenbart var på feil strand også dukket opp. Tre-fire måker og etterhvert også en fransk familie fant også en frem - uten at det ble noe trengsel av den grunn.

I kjølebagen - spekemat, ost og et rundstykke fra Åpent Bakeri. Og vin selvsagt - en herlig frekkas sådan :)

Equipo Navazos OVNI 2012 (175,00) er en godbit og et artig bekjentskap, litt utenom det vanlige. Laget av sherrydruen pedro ximenez (eller PX blant venner). Knusktørr, leskende og lett - men ikke mager og gjerrig. Frekk duft preget av modne gule epler, gummipreget mineralitet, sjø og sitrus. Passe intens til å blande seg med havduft og bølgeskvulp. Snasent underliggende saltpreg i finishen, snev av det florpreget vi finner i tørr sherry, og et syrenivå som vaker rundt midtveis på skalaen. Regelrett digg til spekemat og ost, og det moderate alkoholnivået (11,5%) er fint tilpasset solskinnsdager.

En herlig dag!


Psst! Husets vin har passert 3.900 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du og vennene dine med på reisen?

Psst2! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...

Psst3! Du abonnerer vel på nyhetsbrevet? Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics