Kjøp boken min HER!

juli 09, 2015

Variasjon i hvitt

Inviter naboene på en skikkelig smaksfest! Med fem vidt forskjellige viner i hovedrollene - alle fra nyhetsslippet nå i juli. Alle hvite. Nesten i hvert fall - den ene er jo strengt tatt rosé, men en skikkelig crisp og fast variant. Og her på Husets vin diskriminerer vi ingen - så den får også med på festen.


UFORMELT OG PERLENDE

De Conti Pet'Nat' 2014 | Loire, Frankrike | 159,90
Forfriskende og uformelle perlende  bobler med smak av gule epler og innslag blomster. Gjennomført festvennlig og sommerlig stil, med bruskork og det hele. Nadanix svovel tilsatt. Fruktig, men tørr (8 g/l restsukker), og slår knock-out på omtrent alt som kan krype og gå av prosecco.


OPPDAGESLESFERD

Eric Texier Adéle Côtes du Rhône 2014 | Rhône, Frankrike | 169,90
Jeg ble forført av aromatisk duft med digg kombinasjon av appelsinskall, blomster, spekekjøtt og pikante kryddertoner. Lett fyldig munnfølelse og flott syre - uten å overdrive på noen fronter. Sitter godt og lenge med krydrete ettersmak. Beste utgave så langt av denne vinen. Vin med personlighet og hyggelig pris - det liker vi!


DEN VÅGALE

Occhipinti SP 68 Bianco 2014 |Sicilia, Italia |199,90
Svært aromatisk, og lister seg overhodet ikke på tå denne vinen. Samspill av blomster, voks, parfyme og hint av jern - det høres kanskje litt snålt ut. Men det er blomstene som sjefer -  flower power. Fint samspill mellom bitterhet og syre i ettersmaken oppleves leskende og frister til ny slurk - ikke umulig at fansen av håndverksøl kan pirres litt av denne. Regelrett kul vin, oransje/hvit - vanskelig å si. I naturvinssjangeren - så et åpent sinn skader ikke. (10 dager skallkontakt, modnet på bunn fall, ingen fat - kun stål og sement. Laget på druene zibbibo og albanello.)


KULTROSÉ

Graci Etna Rosato 2014 | Sicilia, Italia | 200,30
Lekker ferskenfarget, på grensen til oransje. Tiltalende duft med blomster og syrlig fersken. Seks måneder på bunnfallet har gitt en strukturert munnfølelse man normalt ikke finner i rosé, kombinert med markant crispy syre. Kultdråper dette, ikke flere enn 200 flasker i omløp. En seriøs rose, som kan ligge for de som liker å eksperimentere med sånt. Matvin først og fremst.


KLASSIKEREN

Lamy St. Aubin 1. Cru En Remilly 2013 | Burgund, Frankrike | 410,00
Veldig ungt - så kan med trygghet ligge noen år. Tar litt tid før den viser seg frem i glasset, det starter litt fatpreget - som mer eller mindre all ung hvit burgund gjør. Fat, krydder, nøtter, sitrus på stikkordslista. Enormt fin syrestruktur, med dirrende nerve og intensitet. Eier munnhulen. Slående imponerende lengde - terningkast seks bare for den alene.

Psst! Husets vin har passert 3.800 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du og vennene dine med på reisen?

Psst2! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...

Psst3! Du abonnerer vel på nyhetsbrevet? Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics