Kjøp boken min HER!

februar 05, 2011

Siciliansk snadder til pizza "og sånn"

Sedàra 2008 (Donnafugata)
Rubinrød, medium(-) intensitet med vandig kant. 

Varm rød fruktaroma, harmonisk understøttet av urter og krydder, spesielt fennikel og nellik. Spretter ikke ut av glasset og angriper deg, men smyger seg snarere pent innpå.

Søtlig intro, svært behagelig munnfølelse/tekstur. Bringebær, litt syltetøypreget riktignok - men hjemmelaget, ikke industricrap. Noe rosiner der i bakgrunnen skaper dybde i smaksbildet. Myk vin uten tanniner å snakke om, moderat syre, likevel ryggrad nok til ikke å tippe over grensen til sockerdricka. Medium fylde, og svært pent integrert alkohol (13%). Fin lengde - bra laget Nero d'Avola.



Pizza er et utmerket matfølge som vil lokke fram den gode kryddersmaken. 
Vil også passe fint til en rekke pastaretter, ulike antipasti - eller rett og slett alene.








Finnes i Vinmonopolets bestillingsutvalg til ca 155,-.
Link til produsenten; Donnafugata.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics