Kjøp boken min HER!

februar 15, 2011

Vinfeber

8. februar arrangerte importøren Moestue (med sine tre datterselskaper) sin årlige vinmesse "Vinfeber". I år som i fjor avholdt i DogAs lekre lokaler i sentralt i Oslo. På vinmessefronten er dette et av årets høydepunkt - kvalitet over hele linja.

foto: moestue.com
En parade av meget bra saker var presentert i en katalog på over 70 sider! Her var det bare å gjøre hjemmeleksene sine; kryss av for de vinene man ikke kan gå glipp av, og bli for guds skyld ikke grådig. Plan your dive, and dive your plan som man lærte når man kava rundt i fjorden utenfor Surfers Paradise, fikk plutselig ny mening.

Den disiplinerte tilnærmingen ble etterfulgt forbløffende bra. En eller to omveier, og et par overtalelser utenfor plan var det rom for likevel - men det ble flørtet heftig rundt grensen for palate fatigue etter hvert. 

Et trettitalls viner, samt en håndfull whiskys ble sniffet, slurpet og spyttet. Umulig å komme inn på alle her. Detaljert notering underveis var out of scope, men de som sto mest frem på et eller annet vis beskrives dog kort.


Blanc de Blanc Brut Nature fra Champagne Veuve-Fourny & Fils er elegant og ren, knusktørr og lekker. Fås på polet, og et bra kjøpt til 255,-.


Domäne Wachaus Riesling TBA (Kellerberg 2009) var en killer. Intens, konsentrert og en solid syre. Laaaang ettersmak!

Domaine La Suffrene hadde en fin parade av prisverdige viner fra Bandol. De røde fra 1999 og 2003 imponerte med fint modent preg. 2003 fremstår som litt "mykere" kanskje. Med pistol mot hodet ville jeg nok valgt den foran '99ern.


Emmanuel Darnaud hadde tre Crozes Hermitage som alle imponerte meg. Fortsatt svært unge, og kan bare bli bedre med lagring. Mis en Bouche sjarmerte med rå, deilig Syrahfrukt. Les Trois Chênes med knakende fin mineralitet. Au Fil du Temps virket å ha mye av alt. One to watch.


Fra kooperativet Bodegas y Viñedos del Jalon kom det to meget bra kjøp. Castillo de Maluenda Garnacha Viñas Viejas 2009 er en deilig fruktdrevet sak fra gamle vinstokker. Finnes på polet til lave 114,90. Burde være en bra kandidat som "husets vin" for en rekke restauranter dette. Den mer mineralske og strukturerte Las Pizzaras 2008 fremsto også som noe i nærheten av en innertier. 174,- på polet.


Barbera d'Alba Conca Tre Pile (både 2005 og 2007) seilet også opp som favoritter. For de med aversjon mot fat er nok ikke disse nirvana. 2005'ern finnes på polet til 292,-. Av Baroloene hadde jeg ikke sagt nei takk til hverken Colonello 2006, ei heller Cicala 2006. Førstnevnte med fint trøffelpreg, sistnevnte fremsto mykere og med mer sødme.


hardcore action footage - whisky tasting
Ramos Pinto Tawny Port 30 YO var også en av dagens absolutte helter. Lang som et godt år. 600,- må du betale for denne gode følelsen på Vinmonopolet. Vintage Port 2007 fra samme portvinshus vist også lovende takter, fine lakristoner, men fortsatt alt for ung. Noe for kjelleren. Kommer i BU i november, til ca 540,-.


På whiskyfronten var Longrow CV dagens glassklare høydepunkt. Knakende fin kombinasjon av røyk og sødme fra en blanding av bourbon, sherry, rom og portvinsfat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics