Kjøp boken min HER!

juli 25, 2013

Duellen: 1999 - Bordeaux vs. Sør-Afrika

Hyggelig og harmonisk "duell" hvor produsenten Boekenhoutskloof beviser det flere av kollegaene har gjort tidligere. Nemlig at Sør-Afrika absolutt har potensiale til å trylle frem viner med solid lagringspotensiale! Denne gangen i form av en Cabernet Sauvignon som med enkelthet kunne "skjult seg" i en blindsmaking med viner fra vestsiden av Bordeaux.

Chateau Grand-Puy-Lacoste 1999
Pauillac (Bordeaux), Frankrike
554,30 (spesialpolet Vika)
Klar rubinrød kjerne med bred lys kant. Sammensatt og allerede tydelig utviklet duft med animalske toner, parfymert tre i retning sigarkasse, grafitt og med solbær og kirsebær som representanter fra fruktriket. Harmonisk smak med ren og kjølig mørk frukt, dempede fattoner og dette herlige animalske tilsnittet som gjør dette til en magisk matvin (f.eks. til saftig og godt marmorert entrecôte). Balansert med en slank og velpolert munnfølelse. Tørr utgang. En delikat som er i en nydelig fase av livet sitt nå. Tåler flere år i kjelleren, men det er ikke overflod av konsentrasjon å lagre på. En god flaske! (93p, jul-13)

Boekenhoutskloof Cabernet Sauvignon 1999
Franschhoek, Sør-Afrika
€32.00 (auksjonspris, Munich Wine Auction)
Intens rubinrød, mørkere enn sin slektning fra Bordeaux. Rett fra flasken røper den lite, og en time i karaffelen gjør underverker med aromabildet. Langt mer primær på duft enn forrige vin. Kirsebær og kjølig (svakt) undermoden solbær dominerer, etterhvert også krydrete fataroma, herunder nybrent kafffe. Et overraskende "yngre" aromatisk utrykk enn GPL ovenfor, mindre kompleksitet også. Fokusert og ren frukt på smak. Fyldigere, noe mer røykpreget men fortsatt elegant og balansert. Plenty kirsebær i en ellers noe trepreget utgang. Fatet ikke like godt integrert i denne vinen, men det er en vin som byr på overraskende livlig fruktighet fortsatt. Lover godt for kjellerpotensialet på mellomlang sikt. (92p, jul-13)

Psst! Du følger vel Husets vin på Facebook?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics