Kjøp boken min HER!

februar 06, 2012

Hipstamatisk! 3 stjerners lunch i New York.

Under følger bildeserie fra nylig restaurantbesøk på Eleven Madison Park, New York. Restauranten som i siste Guide Michelin ble kronet med tre stjerner.

Det gjøres oppmerksom på at bildene er "skutt" av en glad amatør med Hipstamatic for iPhone, etter prinsippet one shot only. Yter således på ingen måte rettene full rettferdighet.

Selve menykonseptet er nokså morsomt. For hver av de fire rettene velger man kun hovedingrediens fra fire ulike alternativer. Tilberedning og tilbehør får man ikke vite på forhånd, men man får sjansen til å flagge for eventuelle allergier eller ingredienser man ikke er spesielt glad i. I tillegg til fire retters meny tilbys også en 8 retters tasting menu.

Appettittvekker 1-3: Ostevannbakkels med himmelsk tekstur,
toast med kyllinglever og i kaffekoppen kyllingkraft med
persilleolje
Appetittvekker 4: Sabayonne med smak av
røkt stør og agurk
Brødet: Deilig høykarbo. Til å dø for, i følge borddamen.
Smøret: Det gule fra kua, det hvite fra geita.
Rett 1a (borddamen):Råmarinert kamskjell
med eple, selleri og hjertesalat.

Vinfølge: Vaucoupin Premier Cru Chablis 2008
fra Patrick Piuze
Rett 1b: Røkt foie gras terrine
med sorte trøfler.

Vinfølge: Trimbach Réserve
Personelle 2004 (Pinot Gris)

Rett 2a (borddamen): Posjert snapper
med blekksprut, sjøgress og sitrussky.
Vinfølge: Do Ferreira Albariño 2010
Rett 2b: Ikke det mest heldige bildet.
Hummer med vårløk, laurbærblad og
meyer sitron.
Vinfølge: Comte Abbatucci,
Cuvée Faustine 2009 (Korsika)
Rett 3a (borddamen): Det følges opp med
nok et lite imponerende bilde.
Kalv med kongeøsterssopp,
kastanje og selerirot.
Vinfølge: Casanuova delle Cerbaie,
Brunello di Montalcino 2004
Rett 3b: Paraden med uheldige
close ups fortsetter.
Due med rødbeter, løk og sjokoladesky.
Vinfølge: Vincent Paris Cornas 60, 2008
Dessertoppvarming 2: New York Cheesecake,
laget på geitost.
(I forfjamselsen glemte jeg ta bilde
av oppvarmingsrett 1: Eggekrem, en drink
som tilberedes ved bordet).
Rett 4a (borddamen): Sjokolademousse
(nitro freezed) med olivenolje og meyer sitron.
Vinfølge: Philipe Mur Clos Basté,
Pacherenc du Vin-Bilh 2009
Rett 4b: Kokos vacherin med ananas,
 mango og papaya.
Vinfølge: Alois Kracher
Beerensauslese 2009
Til kaffen: Petit fours, sjokolade med
henholdsvis hvit- og sort trøffel.
Oppgjørets time. Vel verdt.
Souvenir: til slutt fikk man vite hva
man hadde blitt servert..
Fantastisk oppmerksom service fra du ankommer til du forlater. Eleven Madison Park er et elegant sted, men med en usnobbete behagelig atmosfære. Helt klart av de mest imponerende restaurantbesøk jeg har gjort.

PS: lommebokvennlig tips! Ofte kan det være lurt å satse på lunch i stedet for middag på toppsteder som dette. Prisen er gjerne nesten det halve, mens menyen er den samme som den som serveres på kvelden. For fire retter med tilhørende viner må du ut med $74 + $84 (før tips og skatt) ved lunchen. Opplevelsen forsvarer den prisen.


- Posted using BlogPress from my iPad

2 kommentarer:

Henning sa...

Ser nydelig ut, og bildene er slett ikke verst!:-)

Gunnar sa...

Var nydelig ja :)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics