Under følger bildeserie fra nylig restaurantbesøk på Eleven Madison Park, New York. Restauranten som i siste Guide Michelin ble kronet med tre stjerner.
Det gjøres oppmerksom på at bildene er "skutt" av en glad amatør med Hipstamatic for iPhone, etter prinsippet one shot only. Yter således på ingen måte rettene full rettferdighet.
Selve menykonseptet er nokså morsomt. For hver av de fire rettene velger man kun hovedingrediens fra fire ulike alternativer. Tilberedning og tilbehør får man ikke vite på forhånd, men man får sjansen til å flagge for eventuelle allergier eller ingredienser man ikke er spesielt glad i. I tillegg til fire retters meny tilbys også en 8 retters tasting menu.
Appettittvekker 1-3: Ostevannbakkels med himmelsk tekstur, toast med kyllinglever og i kaffekoppen kyllingkraft med persilleolje |
Appetittvekker 4: Sabayonne med smak av røkt stør og agurk |
Brødet: Deilig høykarbo. Til å dø for, i følge borddamen. Smøret: Det gule fra kua, det hvite fra geita. |
Rett 1a (borddamen):Råmarinert kamskjell med eple, selleri og hjertesalat. Vinfølge: Vaucoupin Premier Cru Chablis 2008 fra Patrick Piuze |
Rett 1b: Røkt foie gras terrine med sorte trøfler. Vinfølge: Trimbach Réserve Personelle 2004 (Pinot Gris) |
Rett 2a (borddamen): Posjert snapper med blekksprut, sjøgress og sitrussky. Vinfølge: Do Ferreira Albariño 2010 |
Rett 2b: Ikke det mest heldige bildet. Hummer med vårløk, laurbærblad og meyer sitron. Vinfølge: Comte Abbatucci, Cuvée Faustine 2009 (Korsika) |
Rett 3a (borddamen): Det følges opp med nok et lite imponerende bilde. Kalv med kongeøsterssopp, kastanje og selerirot. Vinfølge: Casanuova delle Cerbaie, Brunello di Montalcino 2004 |
Rett 3b: Paraden med uheldige close ups fortsetter. Due med rødbeter, løk og sjokoladesky. Vinfølge: Vincent Paris Cornas 60, 2008 |
Dessertoppvarming 2: New York Cheesecake, laget på geitost. (I forfjamselsen glemte jeg ta bilde av oppvarmingsrett 1: Eggekrem, en drink som tilberedes ved bordet). |
Rett 4a (borddamen): Sjokolademousse (nitro freezed) med olivenolje og meyer sitron. Vinfølge: Philipe Mur Clos Basté, Pacherenc du Vin-Bilh 2009 |
Rett 4b: Kokos vacherin med ananas, mango og papaya. Vinfølge: Alois Kracher Beerensauslese 2009 |
Til kaffen: Petit fours, sjokolade med henholdsvis hvit- og sort trøffel. |
Oppgjørets time. Vel verdt. |
Souvenir: til slutt fikk man vite hva man hadde blitt servert.. |
PS: lommebokvennlig tips! Ofte kan det være lurt å satse på lunch i stedet for middag på toppsteder som dette. Prisen er gjerne nesten det halve, mens menyen er den samme som den som serveres på kvelden. For fire retter med tilhørende viner må du ut med $74 + $84 (før tips og skatt) ved lunchen. Opplevelsen forsvarer den prisen.
- Posted using BlogPress from my iPad
2 kommentarer:
Ser nydelig ut, og bildene er slett ikke verst!:-)
Var nydelig ja :)
Legg inn en kommentar