Kjøp boken min HER!

august 25, 2015

Delikatessen!

Ekstraordinær delikat Pommard!

Fanny Sabre leverer nok en uimotståelig vin, også i 2013-årgangen. Selv om benevnelsen "Vielles Vignes" er borte fra etiketten etter den praktfullt forførende 2012-årgangen.

Årsaken til at du ikke finner "Vielles Vignes" på etiketten lenger, er at de eldste vinstokkene har blitt rykket opp og replantet. Dette betyr at 2013-vinen er basert på vinstokker som er 30-40 år gamle, og dermed for "unge" til at unge Fanny (som selv er 30 år), ønsker å markedsføre det som vin fra gamle vinstokker. Respekt!

Den fjærlette signaturen er uansett fortsatt tilstede. Så delikat, samtidig med nydelig dybde og diskret konsentrasjon. Uimotståelig fra aller første sniff - intensitet på riktig volum, sofistikert og med en forsiktig touch av "julekrydder" som rammer inn en lekker liten fruktfest. Kompleks med fine detaljer som viser seg frem etter tur. Frisk og slank, lett, luftig og elegant munnfølelse. Mykt grep, med tanniner som opptrer langt mykere enn Pommard-merkelappen får en til å forvente. Lang og uimotståelig, svakt hint av lakris som dukker opp langt ut i halen. Fanny Sabre Pommard 2013 | Burgund, Frankrike | 359,90
NB! Under 70 flasker igjen...

Matfølge? Så ren, myk og delikat at den er digg å drikke helt alene. Jeg drakk den litt mer konsentrerte 2012-årgangen til Coq au Vin - strålende samspill! Mer delikate retter av kylling, lyst kjøtt eller øvrig fugl uten for markert viltpreg er også spennende.

Råvarene til denne vinen kommer fra fire ulike parseller med relativt gamle vinstokker, selv om de eldste stokkene nå altså har blitt rykket opp. 100 prosent hele klaser, gjæring i åpne kar før opphold på gamle 400-500 liters eikefat.

Fanny Sabre driver en nokså liten gård, arvet fra sin far som døde tidlig på 2000-tallet. Alt gjøres manuelt, inkludert "old school" korking av flaskene - en etter en. Opplæring og filosofi er tydelig inspirert fra en av Burgunds definitive naturvinshelter, Philippe Pacalet, som selv er nevø av naturvinmaker og Beaujolais-legende, Marcel Lapierre. Philippe sto nemlig for innhøsting og vinmaking inntil Fanny selv var klar til å ta over familieeiendommen.

--------
Psst! Husets vin har passert 3.900 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du og vennene dine med på reisen?

Psst2! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...

Psst3! Du abonnerer vel på nyhetsbrevet? Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

--------

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics