Kjøp boken min HER!

mai 16, 2012

Nyheter i mai: Fire frekke favoritter

arkivfoto: Stag's Leap Wine Cellars

Fire høydepunkter fra Vinmonopolets nyhetssmaking i starten av mai:

Remelluri Blanco 2009 (429,10) lages i relativt begrenset kvanta, og har allerede fått utsolgtstatus fra leverandør. Mulig noen flasker er på vei ut i butikkene, med mindre restaurantmrkedet har stukket av med godsakene. Laget på en field blend av en rekke druer (Moscatell, Garnacha Blanca, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne og Riesling er noen kandidater), men ingen vet nøyaktig hva. Til og med på produsentens nettside står det bare "different varieties". Rik og kompleks nese, mineralsk og med integrert fataroma. Småfet munnfølelse, kompleks også på smak. God friskhet, lang hale. (89p)

Labet Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes 2010 er ren nytelse til 239,90. Smørfet og sitronbakt, fra ca 35 år gamle vinstokker. Full malo og 10% av vinen har vært lagret på nye fat. God friskhet og konsentrasjon, langt mer enn hva Bourgogne Blanc normalt gir. Flott nå, men la den gjerne få et par år i kjelleren. Økologisk. (90p)

Labet Bourgone Pinot Noir Vieilles Vignes 2010 koster også 239,90. Nok en gang en vin som er punching above its weight. Fra 45 år gamle vinstokker, og 20% av vinen har fått ti måneder på nye fat. Strukturert og tett sak, mørk fruktighet. Mye oppside, bør ligge noen år for å vise seg mer fram. (89p)

Mud House Central Otago Pinot Noir 2010 er nyhet i basisutvalget, og et godt eksempel på hva New Zealand får til for 176,-. Nesen gir umiskjennelig druekarakter, og heller mot en europeisk stil med jordbær, julekrydder og et lett jordlig preg. Saftig, fruktig og myk. God friskhet. På den elegante siden av "nye verden-viner". Fint kjøp. (85p)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics