Kjøp boken min HER!

mai 31, 2012

Robust, deilig og på tilbud!

Rudera Robusto 2008
Stellenbosch, Sør-Afrika


Overskriften lover tre ting på en gang - det er nemlig ikke bare kinderegg som kan skape trippel magi. Lekker hedonistisk sak fra Sør-Afrika, intens og glødende strågul på farge.

Laget på 100% Chenin Blanc, og fremviser riktignok ikke den kule "våt ull-aromaen" som andre gode eksemplarer gjør (Savennieres i Loire f.eks.). I stedet får du varm krydret fruktighet, hint av mango og søte banaskiver (fra fruktsalat). Touch av honning er også inkludert i prisen, likeså noe fatpreg og et ytterst svakt hint av gummi.

Rik og fyldig munnfølelse, søtlig sitrusfrukt, krydder og drag av karamell. Dette handler ikke om syrefriskhet á lá Chablis og Sancerre, dog hadde nok litt mer friskhet ikke skadet - men den er ikke flabby på noen måte. (88p)

I Sør-Afrika lages det en hel del seriøst bra Chenin Blanc-viner. Denne er om enn ikke på pallen, så hvertfall i den øverste divisjonen. Drikker helt nydelig nå, men tåler sikkert et år eller to i kjelleren.

Matfølge: praktfull alene, også god til smaksrike retter. F.eks. jerk kylling (Karibien), milde karriretter (cape malay) eller comfort food fra de amerikanske sørstater.

Ble tidligere i mai nedsatt fra 220,- til 149,90, og finnes fortsatt i de aller fleste vinsjapper rundt omkring i landet.

Produsent: Rudera.


- Posted using BlogPress from my iPad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics