Kjøp boken min HER!

mai 06, 2012

Nyheter og årgangsskifter: SommerslagereIngen fare, jeg satser ikke på karriere som "rosablogger" - men rosevin er tross alt fokusområdet til Vinmonopolet nå i mai. Jeg har i den forbindelse smakt meg gjennom 30-40 roseviner den siste uken, under kommer fire av mine favoritter.

Nervi Rosa 2011 er en regelrett nyhet her til lands, og det er faktisk også første året Nervi produserer rosevin. Et par tusen flasker har nå tatt turen til våre breddegrader. Vinflasker som inneholder utadvendt og høyaromatisk duft, perfekt ute på balkongen hvor både grillen og sommerblomstene gjerne ønsker konkurrere om oppmerksomheten. Deilig fruktighet av markjordbær, forbløffende lengde. Prisen på 149,90 liker vi.

Il Mimo behøver kanskje ingen ytterligere presentasjon, kanskje Norges mest populære rosévin - både blant kritikerne, og ikke minst vinkjøperne. I år har ca 30.000 flasker av 2011-årgangen ankommet, og alle disse har allerede blitt allokert ut til de ulike butikkene. Vil du sikre deg kvota, så er det lurt å ikke vente for lenge før du svinger innom din lokale vinpusher. Frukten springer ikke like mye ut av glasset som foregående vin, men kompenserer med større dybde, fylde og et bredere aromabilde - her får jordbærene selskap av grapefrukt og hint av melon. Allrounder og ren nytelse til sympatiske 149,90.

Legger du på 15 kroner er en flaske Proprietà Sperino Rosa del Rosa 2011 innen rekkevidde. Piemonteser den også, og "storebror" i troikaen. Dybde, og en tiltalende saltaktig mineralitet munner ut i et aldri så lite matvennlig tanningrep i halen. Solide saker.

En musserende spanjol har også funnet veien til testutvalget, og det til en prislapp vel tilpasset magre lønnsoppgjør. Eller hva sier du til rosa bobler til kun 108,-. Billigbobler som faktisk smaker godt! Soler - Jové Brut Rosé er laget i sin helhet på druen Trevat (en drue jeg glatt innrømmer at jeg aldri har hørt om tidligere). Krydret fruktighet, grov mousse og 100% balkongsertifisert. Sommerfestkandidat.


Alle vinene ovenfor er smakt på nyhetssmaking hos importøren Moestue Grape Selections. Senere i uken kommer notater på ytterligere 10-15 roseviner, smakt på vinmonompolets nyhetsmesse. Noen godbiter der også..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics