Kjøp boken min HER!

juli 11, 2011

Utsikten! Cuvaison Estate Wines

"Jeg jobber i en skjermsparer", sier damen ansvarlig for smakingen hos Cuvaison Estate Wines denne svært varme formiddagen i slutten av juni. Det er vanskelig å være uenig i det, for utsikten fra smakerommet kan ta pusten fra noen og enhver.

Vi er i Carneros, helt sør i Napa Valley og bare ca 45 minutters kjøring nord for San Francisco. Området Carneros kjennetegnes av et bølgende landskap med små koller og åser dekket av vinranker, et flott skue! Nærheten til San Pablo-bukten gjør at kjølig tåke og havbris holder temperaturen på et mer moderat nivå enn lengre opp i dalen, og disse klimatiske betingelsene gjør at druer som Pinot Noir og Chardonnay trives spesielt godt her.

Husets vin har vært på en aldri så liten studietur i California som du kanskje skjønner, og Cuvaison var første stopp på reiseruten.

I valget mellom nesten 1000 vingårder, var Cuvaison nokså enkel å plukke ut som representanten for vingårdene i Carneros. Et variert utvalg av viner, samt det faktum at de ikke er en av disse "maskinene" som livnærer seg på busshordene talte positivt. Og utsikten selvsagt!

35 grader (eller 95 Fahrenheit som de anvender der borte) viste temperaturmåleren i min innleide Chevrolet da vi parkerte foran det moderne glassbygget som huser smakerommet. Kanskje ikke det man forbinder med cool climate, men hetebølgen var blodfersk, og bare tre dager tidligere var den til da kalde og våte måneden blitt karakterisert som "Junuary" av damen ansvarlig for smakingen denne formiddagen.

Varmen gjorde at det ble litt drøyt å foreta smakingen på terrassen med den praktfulle utsikten, men en avslappet og innbydende atmosfære innendørs var uansett ingen dårlig erstatning.

To flighter av fire av viner var tilgjengelig for smaking, en til $15 og en med et utvalg premiumviner til $20.

Skjenkingen var generøs, og to personer kunne fint dele på glasset. Begge flightene ble valgt, og i tillegg ble det skjenket tre overraskelser - ingen dårlig business det, i et område hvor prisene for smaking kan være nokså stive.


Jeg skal ikke begi meg ut på å ramse opp smakenotatene for alle elleve vinene, men noen av vinene ønsker jeg trekke frem i rampelyset:

2009 Carneros Syrah ($35) var et skikkelig hyggelig bekjentskap. Ren og typeriktig på nesen, aromamessig nærmere Crozes Hermitage enn Barossa. God konsentrasjon, mørke bær, rank og strukturert. Vokser i leiredominert jordsmonn. Oppholdets beste Syrah.

Av de to Pinot Noir jeg smakte, falt den billigste mest i smak. 2009 Carneros Pinot Noir ($35) forfører med toner av jordbær, vanilje, plommer og et pent jordlig preg. 11 måneder på 40% ny fransk eik. Det er langt fra Burgund dette, men den relativt avdempede stilen appellerte til meg.

2009 Zinfandel Bald Mountain ($35) vokser på vulkansk jord, og er kun laget i et volum av 600 kasser. Rik og sødmefull, silkemyk og strukturert. Begrepet iron fist in a velvet glove beskriver den fint. Velinformerte kilder uttaler forøvrig at vinen egner seg vesentlig bedre enn Vicodin som smertestillende remedie, mulig Dr. House vil opponere på akkurat det.

Søtvinen 2008 Espiritu ($38) imponerte også. Laget på Petite Syrah, og fremviser kraft, konsentrasjon og struktur nok til å skremme en portugiser eller to. Fin lengde, og som skapt for mørk sjokolade.

Klikk deg inn på nettsida til Cuvaison Estate Wines og les mer, eller bare kikk på bildene og drøm deg bort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics