Kjøp boken min HER!

oktober 17, 2012

Hipstamatisk i Oslo! Maaemo


Omtrent tre uker med daglige forsøk tok det - før jeg endelig lyktes "kapre" et bord på Maaemo. Men den som venter på noe godt...

Maaemo er den første nordiske restauranten som hoppet elegant over mellomsteget med en enslig stjerne i Michelin-guiden, og rett opp på to stjerner. Her handler det fullt og helt om kortreist mat - alt er norsk, til nød nordisk. Hele poenget er at råvarene selv skal være bærebjelken i smaksopplevelsen. Disse råvarene er enten økologiske, biodynamiske eller høstet rett fra naturen. Bærekraft er stikkordet.

Under finner du bilder fra opplevelsen. Verktøyet er Hipstamatic for iPhone - med de svakhetene dette medfører med tanke på å yte rettene full rettferdighet.

[Nyr fra Grøndalen Gård med løyerogn]


[Reddik fra korsvold Gård med rømme
og syltede furukongler]

[Kongekrabbe med gulrot fra Korsvold Gård]

[Røkt ål i vill pepperot fra Stavanger]

[Grillet nypotet med urtemajones
og tørket eggeplomme]
[Brent vårløk med varm eggekrem]

Rømmegrøt med brunet smør
reinsdyrhjerte]

Østersemulsjon med blåskjellgele
og saus av blåskjell og dill]

[Sjøkreps fra Frøya stekt i gransmør
og plassert med gran og rapsolje]

[Kamskjell fra Frøya med puré på
karammelisert sellerirot, aske redusert
 sellerijuice og sagogryn med eple]

[Surdegisbrød på hvete og emmer fra Holli
Mølle på Spydeberg med smør fra Røros]

Etterhvert senker mørket seg, og iPhonen sier på mange måter natta til utfordringene dette medfører. Resten av bildene er derfor for spesielt interesserte av dunkle matbilder og mislykket blitzbruk.
[Persillerot crudité med persille- og
ramsløkssaus og ramsløkgele]

[Breiflabb posjert i fenalårsmør med
grillet nykål, strandurter og blomkålpuré}

[Glasserte bondebønner med ertejuice,
bringebær og ostefondue}

[Syltet/stekt/tørket kantarell med royale
av sur fløte. Sopp- og løkcrumble og urter}

[Kyllinghjerte fra Holte Gård med brent løk og
vinaigrette av hylleblomst og grillet hvetegress]


[Begge bildene: variasjon av frilandsagurk
fra Hvaler med skogsyregranité og agurkblomst]

[Saus på oksiderte epler og fennikel med
kjørvelstilker og biodynamisk geitemelk]

[Honning og te i forskjellige teksturer]

[Hasselnøttcrumble med melasse og
iskrem av brunet smør]

[Kald flytende brunost rullet i kaffe]

[Nyr fra Grøndalen Gård med tindved]

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics