Macon-Milly-Lamartine Clos du Four '08 |
Da det i fjor sommer viste seg at Solsiden på Akershusstranden hadde denne på sitt vinkart, var lykken fullkommen. Dessverre er den ikke å finne på polet.
På nylig reise til Paris var den dessverre ute av sortimentet hos nevnte butikk, men heldigvis hadde delikatessebutikken Hediard ett enkelt eksemplar igjen i sitt utvalg. Lykke.
Hva smaker den da? Jo, her er det masse godsaker. Hedonistisk fremtoning, og fjernt fra den man finner f.eks. i Chablis noe lengre nord i Burgund. Relativt intens duft av mineraler (våt stein), gule plommer, modne sitroner, ingefær, smørpopcorn, røyk, honning og vanilje.
Knallfin syre som følger hele smakskurven, herlig waxy og småfet munnfølelse og kropp. I munnen leveres både sitrus, ingefær og strøken mineralitet - inntyllet i en lett tropisk touch. Herregud så godt!
Fruktintensitet nok til å lagre flere år, hvis du mot formodning klarer la den ligge i fred..
Matcher et uttall fiskeretter - både hvit og rød fisk med smørsauser eller annet punchy tilbehør. Kropp og intensitet nok til hvitt kjøtt også.
Vinen vil koste deg ca €22, samt noen potensielle gnagsår i letingen over hele Paris - denne cuveen er ikke så enkel å få tak i!
PS! Skal du til London er det mulig å få tak i den hos Berry Bros & Rudd, da til £23.00.
PS2! Mer om det siste besøket på Willi's Wine Bar finner du her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar