Chateau de Montahut 2008 |
Dette var jaggu meg en hyggelig opplevelse.
Sjenert nese, til tross for 90 minutter i karaffel, gir fra seg hint av plommer og noe grønt (stilk).
Myk og fruktig, sødmefylt anslag i munnen. Noen svakt grønne hint her også. Harmonisk, med god fruktkonsentrasjon, tanniner og syre. Solid kropp.
Vi er i velkjente Bordeaux, på østsida riktignok. Der er det normalt Merlot som regjerer, også her - 90% Merlot, 10% Cabernet Franc. Vi er imidlertid ikke i de mest kjente (og dyrere) appellasjonene Pomerol og St. Emilion. Denne vinen kommer fra Fronsac derimot, ikke langt unna sine kjente naboer, og et lurt område for gode kjøp.
Tåler fint noen år på ryggen, men egentlig ingen vits da den allerede fremstår som en perfekt drikkeklar matvin.
Til hjemmelagde lammepølser med linser og tomatsalsa sto den fint frem - og har baller nok til å matche ulike retter av lam og storfe. Anvendelig.
Det er kanskje ikke voldsomt komplekst, men til 169 kroner er dette underprising innenfor Bordeaux-segmentet. Du finner den på de fleste polutsalg.
Link til produsenten; Chateau Arnauton.
PS! Les mer om hvordan jeg kom over vinen første gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar