Kjøp boken min HER!

juni 28, 2011

Prosecco & Amarone

foto: consorziovalpolicella.it
Prosecco. Amarone. Velklingende navn begge to. Den ene forbinder vi mest med sommer og sol, mens Amarone med sin ofte hedonistiske kraft og fylde for mange mest er assosiert til høsten og vintermørket.

30.mai arrangerte konsortiene for både Prosecco og Amarone en felles vinmesse i Oslo. Tilsammen var det 22 produsenter som deltok på messen, noen for å vise seg fram for potensielle norske importører, mens andre allerede er representert i det norske markedet.


foto: belstar.it
Bisol Desiderio & Figli (bisol.it, belstar.it) stilte med fire ulike musserende viner, i nokså forskjellige stiler.

Den enkleste, Belstar Prosecco Brut finner du i polets bestillingsliste til 125,-. Dette er en umiddelbar sjarmør i solskinnsklassen. Ren og rett frem pæreduft, flott enkel og prisgunstig sak med kul retroaktig label. Herlig.

Cubi Valentina (valentinacubi.it) er dessverre ikke representert i Norge. Det er synd! Deres elegante og komplekse Ripasso, Arusnatico 2005 (€ 12.50) byr på forførende krydrete aroma og en strukturert kropp.

I tillegg har de en en imponerende søtvin, moden og avslepen. Recioto Melito 2003 (€ 18).

Igino Accordini (accordini.it) er heller ikke representert i Norge. Dessverre betyr det at vi går glipp av en meget pent priset (€ 19) kraftfull, og samtidig elegant Amarone Le Bessole 2006 som maskerer alkoholen elegant.

Recioto Le Viole 2009 (€ 16) byr på mengder av sødmefull ung frukt, mokkatoner og hint av mandel. Perfekt til mørk sjokolade eller riskremen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics