Kjøp boken min HER!

juni 23, 2011

Mat- og vinmessen, del 3 - feriepengene har kommet

Under følge oversikt over mine favoritter fra øverste hylle av det som ble smakt på Mat- og vinmessen i starten av juni.

Vi har nå tippet 200-grensa, så dette er gjerne vinene du sparer til helga. Det er også flotte gavetips til dine beste venner, eller som gave til deg selv og kjelleren din.

illustrasjonsfoto (Bodegas Baigorri)

210,-
Prisgunstig, og drikkeklar Bordeaux fra en årgang man normalt ikke går mann av huse for. Utadvendt og nokså rik, solbær, lett animalsk og et fint fatpreg. Tåler fint noen år til på ryggen, men saftig og lekker den dag i dag. Til biffen.

220,-
Smashing Chianti Classico i øvre prisklasse. Men verdt penga, for dette er flott Chianti. Ren nese av kirsebær og en earthy touch. Herlig tekstur og rak i ryggen. Historisk vingård som var eid av Michelangelo på 1500-tallet. Kommer med "kunstneretikett", et fenomen jeg personlig ikke er en del av fanklubben til - men i dette tilfellet ser jeg mellom fingrene for en slik bagatell. Benchmark Chianti Classico.

Cotes du Rhône La Griffe 2009
230,-
En CdR til en nokså høy pris, men vinmarkene er vistnok kun en dårlig steinkast unna Chateauneuf-du-Pape. Dufter av ung søtlig frukt, rik og kraftfull sak i full balanse. Hedonistisk. Seriøst kul label.

250,-
Palladino er en produsent som gir veldig mye for penga. Deres Barbera til 135,- er et flott kjøp. Denne Baroloen til 250,- er nærmest en ran. Klassisk tilsnitt, duft av roser og røde bær. Nokså rik og innsmigrende. Flott og særs prisgunstig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics