Kjøp boken min HER!

september 06, 2011

Hellstrøm Bon Vin Rouge - lanseringsfest

I går kveld var det duket for lanseringsfest for den første vinen som bærer Hellstrøms navn. Åstedet var Skaugum, og det var åpenbart slått på stortromma, da lokalet etterhvert ble tettpakket av vinpresse, øvrig media, venner og andre inviterte livsnytere.

Det er forøvrig på langt nær bare Eyvind Hellstrøm som står bak vinen. Med på laget er også den anerkjente kvalitetsimportøren Moestue, og ikke minst selve produsenten, Domaine Perrin.

Vinen i seg selv er en Cotes du Rhone Villages, og kommer i 2010-drakt som første årgang. Ingen fatlagring, og kun frukt fra de nordligste delene av Sør-Rhone. Grenache danner basen med sine 80%, i tillegg finner vi Syrah (15%) og Mourvedre.

Nesen byr på livlig og fersk skogsbæraroma, moreller og et svakt, svakt slør av fennikel. På smak gir den konsentrert frukt, godt støttet av faste tanniner og god friskhet. Generøs, og moreish. Settingen var nok kanskje ikke optimal med tanke på å drysse med poengene, men intervallet 86-89 poeng kan trygt indikeres.

Svært anvendelig matvin, som akkompagnerte ulike småretter forbilledlig. Både rødt kjøtt, andebryst og sprekt krydret lammeribbe forventer jeg også vil være gode følgesvenner.

Innpakningen er ren, lite krusseduller og sånt her i gården. En småfrekk video har også blitt laget, sjekk den ut!


Link til Vinmonopolet om du ønsker bestille den her og nå, dog ikke usannsynlig at denne dukker opp i en polhylle nær deg i nærmeste fremtid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics