Kjøp boken min HER!

september 15, 2011

Småfunky chilener

Maycas del Limarí Reserva Pinot Noir 2010


Tettere farge enn forventet. Aromamessig er dette en rakker som er nokså fremoverlent med sine høye intensitet. Vi finner jordbær, vanilje og jordlige toner. Et fremtredende brentpreg, samt aroma av kaffe og lær bidrar også med sin tilstedeværelse. Jeg fristes også til å si fjøslukt. "Great Burgundy smells of shit" er et sitat man også kan låne litt fra, om enn langt fra Burgund - så hvertfall åpenbart Pinot.

I munnen er det silkemykt med en deilig og generøs fruktsødme av røde bær, supportert av et drag vanilje. God friskhet bys det på, mens tanninene holder seg i bakgrunnen. Medium lengde.

Umiskjennelig Pinot Noir, og et vellykket chilensk eksemplar av arten. 82/100 poeng.

Prøv den til fisk, lyst kjøtt eller delikate lammeretter.

Link til produsenten, Maycas del Limari
Koster deg nøyaktig 150 kroner på polet.

2 kommentarer:

Hverdagslivet sa...

Hmmm.. høres spennendes ut. Men til lam vil jeg vanligvis foretrekke en lang ettersmak. Hvordan er ettersmaken i forhold til en Amarone, siden du skriver medium lengde? Det er nemlig det vi ofte bruker til lam (en gang i mellom også Brunello som er min favoritt)

Gunnar sa...

Det som skiller denne vinen mot en Amarone, er at sistnevte har mer alt av - full spiker på fylde, tørket fruktaroma og alkohol. En sværere vin kort og godt.

Selve lengden på ettersmaken skiller seg ikke, da det finnes mange (kjipe) og korthalede amaroner (so alle andre viner). Men rent kraftmessig er de helt ulike.

Denne vinen ville jeg ikke vslgt til kraftigere lammeretter, som f.eks. lår eller skank - derimot til mer "elegante" retter av lammefilét er den et fint alternativ. Til de litt kraftigere rettene er jeg enig med deg at f.eks. Brunello ofte passer veldig godt.

Om du føler deg litt "crazy" en dag, og satser på litt "østlige" smaker som chili, ingefær og soya til lammelåret, så finnes det noen seriøst bra sør-afrikanere velegnet til det formålet:)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics