Kjøp boken min HER!

april 28, 2011

Karamellfest - Smørbukk møter Fox

Jordan Chardonnay 2009
At Jordan Chardonnay 2009 havnet på bloggen som 'wine of the day' er resultatet av en rask avstikker over grensen til Sverige, eller harryhandel som det gjerne kalles.

Den er mørk strågul i glasset, med medium intensitet. Nesen avslører en solid dose eik - snekkerverksted og karamell i lange baner. Primærfrukten er nokså godt skjult, men hint av moden sitron vinker i bakgrunnen.

Tett munnfølelse, full kraft allerede fra anslaget. Sitronpreget kommer heldigvis mer frem i munnen, men karamellene dominerer fortsatt. Litt grapefrukt finner vi også. Syren støtter godt opp og får vinen til å fremstå noenlunde frisk, allikevel fremstår den (syren altså) som litt "påtredd", og den gir en prikkende munnfølelse. Lang ettersmak.

I rekken av eikepregede Chardonnays fra nye verden jeg har smakt den seneste tiden er dette ikke den dårligste, men den balanserer på en fin linje mellom vulgær og lekker. Mulig at eiken vil integreres mer etter et par år på ryggen.

Du finner den ikke polet, men på Systembolaget koster den 119 SEK. Det er ikke noen dårlig pris om du vil ha en relativt kraftig hvitvin med en dose eik på kjøpet.

Link til Jordan, fra Stellenbosch i Sør-Afrika finner du her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics