Barolo Bricco Riund 2005 |
Tettere og dypere farge enn hva man normalt finner fra denne kanten indikerer at vi kan ha å gjøre med en vin som ikke er ultratradisjonelt fremstilt. Antakelsen bekreftes i en meget forførende nese, hvor vinen byr seg frem i en symfoni av roser, kirsebær, tjære og noe lakris. En aner også fat her, for mye for noen kanskje - men jeg finner det lekkert i dette tilfellet.
Medium fylde, fin tekstur, kraftig. God frukt, fat og litt varm moden stil. Modne tanniner og moderat syre gjør det hele veldig tilgjengelig - lett å like, men samtidig særpreg. Moderne stil.
Bra partner til vinterens retter, lammeskank, lammelår, kraftige kjøttgryter eller risotto.
Bra partner til vinterens retter, lammeskank, lammelår, kraftige kjøttgryter eller risotto.
Denne finner du ikke på polet dessverre, men produsenten Cascina del Monastero tar i mot besøkende - både for smaking og overnatting.
Kort nerdeinfo: Nokså kort maserasjon i ståltanker (2-3 uker) med pumpover flere ganger daglig. Vinen har tilbrakt ett år på nye barriques, deretter 1 år på brukte barriques før den fikk to år på botte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar