Kjøp boken min HER!

april 25, 2011

Påskelam og Le Volte 2008

Le Volte 2008
Tredjevinen La Volte fra Tenuta dell' Ornellaia, kjent for sin supertoscaner, var årets utvalgte følge til påskens lammelår - et heldig valg.

Innledningsvis litt sjenert og lukket på nesen, men etter at den fikk gjort seg litt husvarm i glasset delte den villig vekk av flotte aromaer - kirsebær, solbær og treverk spesielt.

10 måneder på brukte fat (barrique) har gjort den godt, med en generøs og samtidig elegant munnfølelse. Harmonisk, med god bærfruktighet, struktur og kompleksitet, og en lang fin hale. Bra dybde og konsentrasjon. Moreish som de sier på BBC Foods Masterchef.

Laget på druesammensetningen Sangiovese (50%), Merlot (40%) og Cabernet Sauvignon (10%).

Lammet, som var magisk herlig kommer fra Haugen Gardsmat, og ble kjøpt inn på det seneste Bondens Marked i Oslo (påskemarkedet). Det er ikke det eneste av godsaker fra den kanten!

Tilberedningen var basert i svært stor grad på oppskriften fra bloggen til Helle Øder Valebrokk, 'Gjør hverdagen til en fest'. Den kan jeg trygt gå god for, nifst godt!

Du finner vinen på Vinmonopolets bestillingsutvalg til 225,- (NB! 2009-årgangen).

Link til produsenten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics