Kjøp boken min HER!

april 21, 2011

Highest form of happiness

Ataraxia lager en av de ypperste og mest rennomerte Chardonnay fra Sør-Afrika. Produseres i relativt små kvanta, og er nokså vanskelig å få tak i.

Gylden farge, intens og dyp. Nesen antyder raskt at vinen har sett sin kvote av fat, her finner vi både karameller og smør. Under fatet titter sitroner, epler og grapefrukt frem. Småtropisk, og lett krydret - kan minne om en bola Mersault. Hedonistisk.

Munnfølelsen er derimot frisk fra starten av, god bærende syre og fin smakskombinasjon av sitron, eple og smørkaramel. Opulent sak, med nok konsentrasjon til å ligge ytterligere noen år og dermed få integrert fatet mer.

Solid vin av høy kvalitet, men vi snakker kraftbasse og fjernt fra f.eks. en tight Chablis 2007.

Ypperlig til popcornsuppe (ja du leste riktig) - grunnet både likeartet smaksprofil og matchende fylde. Nok kraft og smaksintensitet til sesampanert svinefilet dagen derpå også. Vinen fremsto faktisk noe friskere og mer harmonisk dag to.

Et uttall retter av både skalldyr, fisk og lyst kjøtt vil matche denne fortreffelig. Men viktig enten at sauser eller annet tilbehør er av det kraftige/fete slaget, eller at retten har tilstrekkelig smaksintensitet.

Dessverre ikke på polet, men kan privatimporteres fra f.eks. eWine i Tyskland. Bare husk at det tilkommer ville mengder norske avgifter i tillegg til den prisen du ser på nettsida deres.

Link til produsenten; Ataraxia Wines.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics