Kjøp boken min HER!

januar 27, 2014

Det perfekte nyttårsforsett!


Og nyttårsforsettet er faktisk like enkelt som det er deilig å oppfylle: "Alltid ha en flaske Madeira åpen".

I og med at vinen er ferdig oksidert, tåler den nemlig fint å stå i åpnet flaske i en drøy måned eller to. Så dette er godsaker du kan drøye lenge.

D'Oliveiras Verdelho 1981 byr på regelrett smaksmagi. Flasken jeg åpnet for ca tre uker siden (og som jeg fortsatt bare er halvveis i) har jeg definitivt vært heldig med. Mørk ravgul farge, med innbydende duft av rosiner, karamell, marsipan og kandisert appelsin. Den smører munnen med den vidunderligste tekstur, høy viskositet, tørket fruktsødme, intens, fyldig og balanserende høy friskhet. Konsentrert og finkalibrert. Lang. (94p)

Prislappen på 797,70 er det ingenting å si på. Den har ligget på fat fra 1981 til 2011 da den ble tappet, intet mindre enn tretti år har altså vingården måttet vente på å få inntekt på det de høstet inn i 1981. Tenk bare hva inflasjonen har vært i løpet av denne tiden...

Madeira kan fint erstatte "hardere" drikkevarer som cognac og lignende som avslutning på et bedre måltid. Den nytes fint helt alene, uavhengig av mat - eller som frekt valg til godt modnet spekemat.

Psst! Er du blant de drøyt 2.500 som følger Husets vin på Facebook?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics