Kjøp boken min HER!

april 04, 2016

Husets vin - ved et veiskille

Jeg går rett på sak. Husets vin legges ned 1.juli!

Hvorfor? Jo, fordi jeg den samme datoen starter i ny jobb - for en vinimportør. Og det å jobbe for en vinimportør er uforenlig med det å samtidig anbefale viner som uavhengig vinskribent.

Det har vært en enkel beslutning. Men samtidig litt vanskelig. Enkelt fordi jeg nå får muligheten for å jobbe med vin på heltid, og ikke minst for en importør med både en seriøst snasen vinportefølje og med dyktige, fine folk som snart blir mine kollegaer! Vanskelig fordi det blir rart å slukke lyset for bloggen som tross alt har vært en betydelig del av mitt liv de siste fem årene. Men jeg gleder meg! Masse! Til å begynne å jobbe for importøren Vinarius.

Hva skjer så frem til 1.juli på Husets vin?

Det vil nødvendigvis bli en ubønnhørlig nedtrapping i antallet saker som publiseres. Og innholdet i disse sakene vil også endres noe etter hvert.

På kort sikt (de nærmeste 3-4 ukene) oppleves kanskje ikke endringen så stor. Allerede produsert materiale vil publiseres mer eller mindre som om ingenting var hendt, men jeg garanterer at i den grad viner som importeres av min kommende arbeidsgiver omtales, så vil dette bli tydelig markert. Sistnevnte gjelder for hele perioden frem til 1.juli, bare for å være ekstra tydelig på det området.

Den populære tilbudslista vil bli publisert, både i mai og juni.

Produksjon av nye vinanbefalinger stoppes - det blir rart å skryte av kommende konkurrentviner, og samtidig legge bånd på meg når det gjelder godbitene fra Vinarius. Det vil med andre ord bli en større andel av mer generelle saker fra vinens verden - spennende ting som ikke setter meg i enn kjip troverdighetsknipe.

Spørsmål? Kommentarer? Synspunkter? Fyr løs - jeg blir glad for å høre fra deg! Enten i kommentarfeltet under, eller på Facebook-siden til Husets vin.

35 kommentarer:

Høstjensen sa...

Det var synd, har hatt mye glede av siden, og av de mange gode sakene som har blitt presentert her. Men lykke til videre i ny jobb. Så et spørsmål som sikkert mange er interessert i å få svar på: hvordan få tak i tilbudslisten fra Vinmonopolet når bloggen blir lagt ned? har du noe godt tips?

Linn sa...

Gratulerer med ny jobb!Du skriver morsomt og interessant og dekker vinverden veldig bredt noe jeg liker godt!! Gleder meg til å lese til siste innspurt, og er i det hele tatt ikke så bekymret for at du ikke skal kunne skrive godt om flere typer vin til tross for ny jobb :) Vil vi kunne lese mer fra deg i Nord?

pascal sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Gunnar sa...

Mange takk, Jon Morten.

For tilbudslister er enkleste måte å spørre polet direkte.

Gunnar sa...

Hei Linn!

Mange takk :)

Når det gjelder NORD, så er også det kapittelet over (men helt uavhengig av dette nye). Den artikkelen som allerede ble publisert for ca en måned siden ("norsk vin i utlandet"), er altså min siste artikkel for magasinet.

Ulf Dalheim sa...

Synd at du legger ned bloggen, Gunnar, for den har vært virkelig god - og også viktig for mange vininteresserte i Norge. Ønsker deg lykke til i ny jobb, det blir rart ikke å sitte på samme side av bordet som deg i smakinger, men jeg tror du vil gjøre det godt på den andre siden også.
Og til de som etterlyser tilbudslista fra Polet, kan jeg kanskje få lov til her å tipse om at VinPuls både på Facebook og i direktemail til medlemmene ofte sender ut liste over gode kjøp og prisnedsettelser.

Gunnar sa...

Hei Ulf! Og mange takk for det!

Blir rart å flytte til andre siden av bordet, men gleder meg stort. Vi sees uansett!

Anonym sa...

Hei Gunnar,
Først vil jeg gratulere deg med ny jobb. Trist at Norges beste vinblogg legges ned. Har vært utrolig interessant å følge bloggen din de siste 3-4 årene.

Jeg lurer på om innholdet på bloggen vil være tilgjengelig etter 1. juli, eller vil siden bli stengt ned og alt innhold fjernet fra nettet?

Gunnar sa...

Takk-takk, Anonym.

Innholdet vil være tilgjengelig også etter 1.juli er planen.

Bente Aksnes sa...

Hei. Lykke til i ny jobb! Har hatt stor glede av bloggen din, bestilt og testet viner jeg ellers ikke ville prøvd. Det blir et savn. Men kanskje du kan anbefale meg noen andre gode blogger å følge. Jeg er langt i fra noen vinkjenner, men setter pris på å utforske:)

Gunnar sa...

Mange takk, Bente!

Sånn i farta - sjekk ut norske vinblogger som f.eks. matogvinnett, hvaharjegiglasset og linnjohnsen.

Svein Vold sa...

Så synd! Men spennende for deg, det forstår vi selvfølgelig. Har hatt stor glede av dine anbefalinger. (Bare som et eksempel; 2010 Château de Rouillac. En superaromatisk og fin Bordeaux fra en kjempeårgang, og det til en overkommelig pris for oss alminnelig dødelige...) Men altså: tilbudslista. Er det virkelig sånn at man bare kan sende en mail til kundeservice hos VP og be om en oversikt over alle forestående prisendringer, når det nærmer seg månedsskifte?

Gunnar sa...

Takk for hyggelig tilbakemelding, Svein!

Når det gjelder kontakt med kundesenteret. Jeg vet ikke 100%, men verdt forsøket..

mortenva sa...

Nei og nei, hvem skal nå geleide meg trygt gjennom Beaujolais' mylder av "udrikkelig" vin og finne fram til de riktig store godsakene? Takk for følget og mange gode tips, og ikke minst gratulerer med ny jobb!

Ang Beaujolais, har jeg heldigvis kjøpt meg opp et lager så de rekker en stund, og hvem vet, kanskje jeg finner veien sjøl etter å ha kommet igjennom de?

Unknown sa...

Hei Gunnar
Først - gratulerer og lykke til i ny jobb. Jeg har hatt mye glede både av å lese og smake tipsene dine, og vil savne bloggen din veldig. Her har det vært mange gode tips, i alle prisklasser. Tenkte på hvor finner jeg tilbudslistene, men ser over at en kan spørre direkte på vinmonopolet. Så takk igjen for en kjempe god blogg. Den vil bli savnet.
Hilsen Tore

Gunnar sa...

Mange takk for tilbakemeldingene, Mortenva og Tore!

Aksel sa...

Tusen takk Gunnar for et jæskla god blogg med mye spennende og utradisjonelle tips som har gjort at jeg virkelig har blitt interessert i vin, lest flere bøker (din bok inkludert) og kjøpt og kjøpt og kjøpt. Tusen takk for din ekspertise og morsomme beskrivelser. Jeg også lurer på hvor jeg nå skal gå. Hvem andre der ute anbefaler viner fra polet som er verdt en kikk? Jeg vet iallefall ikke.. Kan du komme på noen som gir gode tips regelmessig?

Tusen takk og masse lykke til i ny jobb!

Gunnar sa...

Mange takk, Aksel! Det varmer!

Matogvinnett, hvaharjegiglasset og linnjohnsen er tre blogger som publiseres med jevne mellomrom. Ta en titt på de f.eks.

Edvard Skramstad sa...

Tusen takk for inspirerende innhold! Du vil bli savnet på vinmonopolsmakingene :) lykke til med nye utfordringer på andre siden av bordet!

MVH Edvard Skramstad

Gunnar sa...

Takk, takk Edvard - tenkte vi måtte infiltrere med Arsenal-folk på den siden også...

Ingar Grønstad sa...

Gunnar, det blir hyggelig å få deg som konkurrent. Men jeg vil savne deg som kommentator til vinverdenen. Spesielt har jeg satt pris på ditt øye for det særegne, Cindy Crawfords føflekk, da det også har vært en av mine egne kjepphester. Lykke til i Vinarius. Jeg har hatt mye bra samarbeid med dem.

Gunnar sa...

Hei Ingar - hyggelig å høre fra deg!

Det særegne er jo det mest spennende ja :)

Vi sees!
Gunnar

Unknown sa...

Gratulerer med ny jobb! Men veldig synd at bloggen legges ned. Jeg har hatt stor glede av dine anbefalinger! Virkelig! Kommer til å savne den! Mvh Ann

Gunnar sa...

Hei Ann!

Takk for hyggelig kommentar!

Hilsen Gunnar

James sa...

Lykke til i ny jobb. Har fulgt bloggen din i flere år og satt stor pris på artiklene og anbefalingene dine. Dette var virkelig triste nyheter. Håper du i framtida starter opp bloggingen igjen.

Gunnar sa...

Hei James!

Takk for hyggelig tilbakemelding!

Gunnar

Anonym sa...

Hei!
Du kommer til bli savnet!
Jeg tar gjerne over stafettpinnen når det gjelder tilbudsvin, men hvor får jeg tak i listen?

Gunnar sa...

Hei Vinhøna,

For tilbudslister er enkleste måte å spørre polet direkte.

Hilsen Gunnar

Anonym sa...

Joda, men de har ikke åpent når det er helg, ei heller så gidder de vel å fortelle muntlig alle vinene som er på salg...

Unknown sa...

Jeg er ikke sikker på om du har rett i det du sier om tilbudslisten. En gang i tiden spurte jeg Polet , men fikk beskjed om at jeg ikke kunne få en slik liste fordi jeg ikke ble regnet som profesjonell i Polets øyne. En pol-ansatt jeg traff i et selskap bekreftet synspunktet, men han hadde råd mot uråd dda han anbefalte meg din blogg

Gunnar sa...

Hei Jan,

Takk for verdifullt innspill.
Jeg skal ikke bestride din informasjon, da jeg selv ikke har forsøkt å be om listen som "ikke-profesjonell". Får håpe andre blogger tar opp tråden (vet det er et par som vurderer det...)

Tobias Leira sa...

Hei, det blir et stort tap for vin nerdene her ute. Først og fremst har bloggen vært nyskapende i å presentere en personlig vinkling med faglig tyngde, og hyppige artikler og presentasjoner.
Men ikke minst har presentasjonen av vin vært opplysende, med å ha en uavhengig og annen vinkling en de fleste vinskribenter. Der andre vinskribenter presenterer mainstream og kjedelig stoff om Barbera og dyre burgundere, har husetsvin fokusert på finne kupp utenfor allfarvei til en bra pris. At Gamay druen har fått sitt oppsving og at sære natur viner fra Languedoc og valle d'aosta blir utsolgt på et blunk kan man muligens litt takke Husets vin for Hvem som skal ta over den stafettpinnen vet jeg ikke. Kanskje linnjohnsen om hun kommer seg ut av brussel sfæren, og presenterer flere viner som er mulig å få tak i også i Norge.

Gunnar sa...

Takk for tilbakemeldingen Tobias - det var hyggelig :)

Du får følge ekstra godt med vinene fra Vinarius (hvor jeg starter i juli) i fremtiden. De har plenty godt innenfor sjangeren jeg (og du virker det som) liker, og det blir neppe mindre vil jeg tro.

Vi får satse på at Linn kommer seg ut av de belgiske naturvinsbarene, og vender vinnesen hjem til gamlelandet etterhvert. :)

Unknown sa...

Takk for kul blogg, har vært dyrt å la seg friste av både anbefalinger og tilbudslister. Når det gjelder sistnevnte finnes det en app som heter "Polet prisendring" som, til tross for å være lite intuitiv og brukervennlig, skal være oppdatert. Gratis er den også. Men anbefalinger av gode kjøp mangler den dessverre...

Gunnar sa...

Takk for hyggelig tilbakemelding, Johan!

Den appen kjente jeg faktisk ikke til - takk for tipset!

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics