Kjøp boken min HER!

mai 08, 2012

Guide: vinbutikker i London

En helgetur til London er for mitt vedkommende bortkastet uten at jeg samtidig ser Arsenal FC spille kamp. Strengt tatt er nok dette selve hovedårsaken til at jeg reiser til London.

I tillegg skal det jo shoppes litt, og da er vinbutikker øverst på lista. Første helga i mai hadde jeg et kort opphold i London. Kampen denne gang gikk ikke noe særlig resultatmessig, 3-3 hjemme mot Norwich imponerer ingen. Trøsten, eller shopping therapy som det gjerne kalles i den kulørte pressen, fant jeg i følgende butikker:


Fasjonabelt område, med Green Park som nærmeste undergrunnsstasjon. Å komme inn i butikken er som å ha reist med tidsmaskin. De ansatte er ulastelig antrukket med dress og slips, britisk korrekt til fingerspissene. Diskret service likeså. Det er klassisk profil på utvalget, hvor fransk dominerer. Ikke så mange viner i hyllene, men hvis du spør får du se lista over de årgangene de har gjemt unna i kjelleren. Etablert i 1698, og kan trygt kalles institusjon innenfor vin. Offisiell leverandør til det engelske kongehuset, og nå også med en nordlending på kundelisten. Anbefales. (stengt på søndager)

Også på vestkanten, kun fem minutter gange fra undergrunnsstasjonen South Kensington. Relativt liten butikk, men bra utvalg. Spesielt gode på sørafrikansk vin, men tunge på Bordeaux også. Har gjerne noen modne godsaker liggende. Høyt renommé, anbefales.

Er en relativt stor kjede med butikker spredd over hele England. Blant annet har de en butikk omtrent rett over gata til Handford Wines, og den sjekket jeg nærmere ut. Relativt liten, og ikke det heftigste utvalget. Stor spredning, mest fra Australia og Frankrike. Jeg fant en Chateau d'Issan 2008 til £50, greit det. Begredelig service riktignok, og spør du om bubble wrap får du et bryskt "No" til svar. Liberale åpningstider. Helt OK butikk, men ikke verdt en omvei.

Også en kjede, med blant annet en butikk beliggende omtrent midt mellom stasjonene Covent Garden og Holborn. Stor butikk hvor innredningen nok er underordnet - her er det pappkartonger spredt utover hele lokalet, samt en liten vegg med fine wine. I likhet med Oddbins er det ikke vinsnobbene som er målgruppen. Utvalget er variert, med overvekt på de billigere prisklasser. De fleste land er representert, spesielt Chile, Australia og New Zealand. Sving gjerne innom en Majestic om du går forbi, men sett ikke av dagen for å lete opp en filial.

Heathrow (terminal 3)
The usual suspects går igjen, og mange av de vinene man finner på tax-free sjapper rundt omkring er også representert her. Utvalget av champagne er noe bredere enn på Gardermoen, og de har også de fleste toppslottene fra Bordeaux representert. Til stiv pris seff. Hyggelig å se libanesiske Chateau Musar (2002) til £17.- Posted using BlogPress from my iPad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics