Kjøp boken min HER!

juni 03, 2011

Noen viner fra nyhetsslippet, og något attåt


En samling smaksnotater fra seneste smaking hos Tibbling Vin. På programmet sto 7 av vinene fra siste slipp på polet, samt en håndfull overraskelser. Alle viner smakt blindt som vanlig.

Flight 1 - Ferrari bubbles
Ferrari Brut (Trento, Italia)
200,- (ikke en del av slippet)
Strågul med livlige bobler. Modne gule epler og gjærbakst på nesen. Fruktig med lett sødmefylt midtparti, frisk finish. Laget på 95% Chardonnay, ispedd Pinot Noir. God musserende, men kanskje litt dyr?

200,-
Strågul med oransje/rosa skjær. Nesen preget av autolyse (gjærbakst) med et pent steinaktig mineralsk tilsnitt. Frisk og tight, smak av sitron. Flott mineralsk finish som tørrer litt. Laget på Chardonnay. Flott sak.

Flight 2 - going pink
139,-
Lett blek laksreosa farge. Sjarmerende nese preget av markjordbær. Syrerik, med smak av jordbær og melon. Hvitvin i rosa drakt nærmest. OK rosè laget på Pinot Noir. Fin til sjømat.

130,-
Rødrosa med medium intensitet. Floral og parfymert nese. Rabarbra, tyttebær og svakt hint av tjære. Farlig nær grensen til syntetisk gotteri. Medium fylde, lett tannisk og bitter hale - kunne nesten gått for rødvin. Helt OK. (85% Barbera, resten Nebbiolo)

Flight 3 - come on you reds
Logan Weemala Pinot Noir 2010 (Orange, Australia)
145,-
Rubinrød, bred vandig kant. Røde bær og skogbunn, nesen avslører relativt raskt at det er Pinot Noir i glasset. Litt metallisk kanskje? Samme aromaprofil på smak, god struktur og lett og snerten på foten, etterlater en tiltalende frisk munnfølelse. Flott typerikt og og prisgunstig Pinot fra nye verden. Bra kjøp!

113,-
Dyp lilla farge. Medium intens nese preget av solbær og paprika, medisinale toner anes også. Drar på med frisk syre og tanniner som strammer godt. Enkel og grei matvin til en god pris. 100% Cabernet Franc.

Flight 4 - the reds keep marchin' on
140,-
Lilla farge. Frisk røde bær på nesen, lett metallisk. Fruktprofil og den høye syren avslører raskt at det er Barbera i glasset. I og for seg typeriktig og elegant, men litt "hul" og ikke av de mest spennende man har vært borti.

130,-
Tett mursteinsrød farge. Tiltalende nese preget av modne mørke bær, kaffe og fat. Krydrete, frisk og overraskende tannisk. Setter ikke jorda i bevegelse, men det er en meget pent priset Ripasso dette.

The others
150,-
Snarlik den forrige vinen og forsvarer vel kanskje ikke helt den ekstra tjuekroningen i pris.

Heart of England Phoenix 2005
n/a
Interessant opplevelse, og en snål sak laget på hybriddruen Phoenix. Vilt intens nese som kan beskrives som kombinasjon av en bolet Sauvignon Blanc og revefarm, svært lite tiltalende. Smaker ikke voldsomt mye bedre. Hvem drikker dette?

135,-
Rubinrød, ung og nokså intens fruktig rødbærsnese. Prikker litt (kullsyre), bra med syre, rødbærsfrukt og bitter sjokolade. Sjarmerer ikke meg i senk denne.

Occhipinti SP68 (Sicilia, Italia)
177,-
Laget på Frappato og Nero d'Avola. Kanskje min favoritt av viner under 200 kroner! Deilig kombinasjon av rødbærsfrukt, krydder og mineralitet. Ren og saftig, med god friskhet og flotte smygende tanniner. Kunst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics