Kjøp boken min HER!

juni 19, 2011

Mat- og vinmessen, del 2 - beat the system

Ytterligere en håndfull anbefalinger fra viner smakt på Mat- og vinmessen i starten av juni.

Under er noen røde favoritter i en litt høyere prisklasse enn den forrige posten fra nevnte vinmesse. Men dette er likefullt moderat priset saker, og disse fire rakkerne ligger alle i intervallet 150,- til 175,-. De står alle frem som meget prisgunstige viner, så det er ingen grunn til å rynke på nesen altså!

Vinene passer like godt til hverdags som til festmåltider, eller som gave til en god venn som setter pris på bra vin.

illustrasjonsfoto (Bodegas Fabulista)

150,-
Frukt, frukt, frukt. Sjarmerende og saftig med god konsentrasjon. Mørke bær, med hint av lær og krydder. Flott Cotes du Rhône som må prøves.

170,-
Vi er fortsatt i Rhone-dalen, men strammer oss opp et aldri så lite hakk. Kraftig sak som byr på god struktur, med masser av frukt og krydder. God matvin til sikringskost.

Cuvee 61 2008
165,-
Beveger oss nå litt sørvest, til fjellene i Languedoc. Her finner vi dette nokså elegante og forførende eksemplaret. Røde bær og en fragrant fremtoning. Konsentrert, frisk og saftig. Flott håndverk fra en liten kvalitetsorientert produsent. Lokker på lammefilet denne...

175,-
Gammel kjenning nå i ny årgang, og like bra som forrige. Gjenkjennelig Cabernet med sine solbæraroma og litt lette munnfølelse midtveis. Inntyllet i lekre og diskre eucalyptustoner. Fin og lang ettersmak. Lagrer fint noen år denne, men drikkeklar allerede. Veldig bra kjøp som slår mange av sine mer kjente konkurrenter fra Sør-Afrika!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics