Kjøp boken min HER!

november 01, 2011

Storsalg på polet i november

For tredje måned på rad er det heftige tilstander på rabattfronten. Og nok en gang er det importøren Red & White som klinker til med clear out på flere av toppvinene i porteføljen sin.

Totalt ble ca 270 viner satt ned i pris i november. Deriblant finner vi navn som Cappellano, Pierre Damoy, Hudelot-Noellat og Elio Grasso. Mange av disse prestisjevinene finnes i særs begrenset kvanta, så vil du være med på lotteriet gjelder det å være raskt ute.

Det var vanskeligere enn noengang å velge ut kun en håndfull, så denne gangen ble det litt flere anbefalinger enn vanlig.

Parés Balta er en spansk produsent som er ny for meg, men som har høstet lovord for flere av vinene sine. Ni viner finnes på polet, og alle er satt ned kraftig i pris (fra 31 til 72 %). Jeg har plukket ut tre som virker spesielt interessante, og som alle har fått en porsjon skryt hos andre vinskribenter:

- Absis 2003 er en rødvin med base i Tempranillo. Du vil få problemer med å finne den til under €40.00 på kontinentet. Kanskje er den sliten og uttørket, men verdt å prøve da den er satt ned hele 72%, fra 535,- til 149,-

- Mas Irene 2001 er nedsatt fra 225,- til 109,-. Alderen til tross, definert som ung av Tom Marthinsen (DN) i 2008, så den burde ikke være over the top ennå. Laget på Merlot og Cabernet Sauvignon

- Selectio 2005 er en cava som nå koster 119,-. I går kostet den 219,-. Sjansespill kanskje, alderen tatt i betrakning. Men for 119,- kan man alltids gamble litt.

Når jeg først er inne på sprudlende varer, så har også champagnen Infloresecence Blanc de Noirs Brut blitt pent behandlet prismessig. Koster nå 259,-, en nedgang på 111 kroner (30%). Sympatisk.

Muligheten til å gjøre kupp innenfor den norske nasjonalvinen, Chablis, er også til stede. Samuel Billaud Chablis Premier Cru Les Forneaux 2009 er ett eksempel. Her har du muligheten til å få Premier Cru Chablis til prisen for en standard Chablis. 88 poeng i DN. Nedsatt fra 230,- til 172,-.

Filipa Pato er en eksperimentell og frisk vinmaker fra Portgual. Forøvrig datter av Luis Pato - grand old man innen portugisk vin. FP Ensaios Branco 2009 får man nå til 98,50. Normalpris 170,-. "Flott matvin", og 88 poeng er konklusjonen til DN.

Red & White har satt ned prisen på utrolig mange røde burgundere. En av disse er velklingende Perrot-Minot Vosne-Romanée Au-Dessus de la Rivière 2004. Ikke den mest sagnomsuste årgangen i Burgund, men ligger nå på en grei pris (289,-), etter en prisreduksjon på 124,-. "Flott, lang aromatisk finish" og 90 poeng meddeler DN.

DN har ved to ulike anledninger, og fra ulike vinanmeldere, delt ut henholdsvis 94 og 92 poeng til denne vinen: Cappellano Barolo Gabutti Piè Rupestris 2004. Nedsatt fra 510,- til 357,-. I følge Rune Rake hører denne hjemme i kjelleren. Det skal man lytte til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics