Kjøp boken min HER!

november 07, 2011

På besøk i Piemonte: Solide Massolino


Siste produsentbesøk i Piemonte var hos Massolino i Serralunga d'Alba, det kan vel knappest kalles noen dårlig avrunding av en fabelaktig uke.

I sommer foregikk det oppussing/byggearbeide hos Massolino, men en liten runde rundt i kjelleren ble det likevel tid til før smakingen tok til. Vi ble generøst mottatt, og alle vinene var tilgjengelig for smaking, inkludert dieci anni.
travle dager i kjelleren
Favoritter fra nevnte smaking:

Langhe Bianco 2010 er laget på Chardonnay, og har 8 måneder sur lie bak seg. For meg en lekker vin som imponerte med renhet og friskhet. Trenger litt tid til å sette seg (nytappet, 1 mnd). 50% av vinen på barrique.

Dolcetto d'Alba 2010 byr på en fokusert nese, herlig frukt. Saftig med god friskhet. Etterlater en lekker bitter snert i finish. Kun stål.

Barbera d'Alba Gisep 2009 var også relativt nytappet, og slippes offisielt i september. Rolls Royce med tett frukt og et heldig 18 måneders opphold på barrique. Kan fint ligge minst et år før den i følge velinformerte kilder åpnes til kjøttretter, gryter eller f.eks. salami. Da seff ikke salami á lá Grilstad, Gilde o.l.

Barolo 2007 er kledd i tradisjonell drakt. I nesen finnes roser og et lett krydrete bakteppe. God intensitet, strammere enn de fleste andre '07-ere jeg har smakt.
Barolo Margheria 2007 er floral i uttrykket, og byr på imøtekommende sødmefull rødbærsfrukt. Tradisjonell, med 30 måneder på store slovenske fat. Fra 50-60 år gamle vinstokker. Strukturert med fremtrende tanniner. Flere år foran seg.

Barolo Parussi 2007 (Castiglione Falleto). Lettere på farge, mer jordlig enn foregående. Ung.

Barolo Parafada 2007 er søteste dama i klassen. Mer opulent / rikere, større. Lakris og krydder. Sjarmerte meg.

Barolo Vigna Rionda Riserva 2005 har ligget seks år, hvorav tre og et halvt på fat. Ikke fruktdrevet direkte, hint av mørk sjokolade. Litt reservert, tørrer godt. Fremstår ikke utagerende drikkeklar.

Barolo Vigna Rionda Riserva 2001 "Dieci Anni" er mer kompleks og viser frem andre sider som krydder, lakris og bildekk. Lett modent preg, men fortsatt ung.

Total produksjon er ca 120.000 flasker, hvorav ca 9.000 av toppvinen Vigna Rionda Riserva. Av disse 9.000 flaskene holdes 2.000 tilbake, og slippes ikke før 10 år etter årgang (dieci anni).

Linker:

På polet finner du for tiden disse vinene.
Produsenten: Massolino.
Dagens Næringsliv har også vært innom det siste året, mer om det her.
Utsikt mot vinmarken Vigna Rionda, sett fra terrassen
- Posted using BlogPress from my iPad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics