Kjøp boken min HER!

november 05, 2011

Nyheter og årgangsskifter på polet


I dagens slipp på Vinmonopolet er temaet "kortreist". Det er jo edelt, men betyr også at det mest handler om nordiske produkter som øl, sider og akevitt. Lite vin med andre ord.

De følgende anbefalingene er derfor alle som en fra bestillingsutvalget.

MUSSERENDE
219,90 (magnumflaske)
God fruktighet og sprek friskhet. Gir langt mer enn hva som er lov å forvente på dette prisnivået. Og så er jo magnumflasker litt artig..

HVITVIN
230,-
Økologisk vin fra spennende ny produsent i det norske markedet. Duft av epler og mineralsk i stilen: kritt og flintstein. Slank, fast og lang. Utrolig spennende vin, og godt lagringspotensiale.

294,-
Ny årgang. Pent parfymert med sitrus og noe smør. Frisk og fast, smak av moden og søtlig sitron, deilig tekstur og sexylubben munnfølelse. 90+ på poengfronten.

RØDVIN
189,90
Økologisk. Herlig rødbærsfrukt, og myk søtlig lakris. Lettbent og leskende. 50/50 av Nero d'Avola og Frappato. Liker du Occhipinti SP62, så liker du denne.

169,90
Økologisk vin. Masse rød frukt, drag av fersk fiken. Saftig lekkerbisken.

240,-
Ny årgang, nå i lekker 2009-drakt. Rik rødbærsfrukt på nesen, svakt animalsk snev gjør det litt mer spennende. God fylde, og tiltalende saftig munnfølelse. Strukturert sjarmør.

440,20
Nå begynner det å bli dyrt. Men så er det også alvorlig imponerende. Og vanskelig å beskrive. Kompleks, hvor det igjen er røde bær som er fremtredende. Fyldig, og med fin "nerve". Ung, fersk og fast. Bør få ligge noen år for å vise seg ytterligere frem. 92+ poeng.

409,90
Fortsatt dyrt, og fortsatt godt. Kompleks og konsentrert, med spennende nese. Delikat og frisk. Kan ligge et par år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics