Kjøp boken min HER!

november 14, 2011

Moderne Barolo. Med sjarm.

Cascina del Monastero
Barolo Bricco Riund 2001

Der hvor Burlotto Barolo Acclivi 2007 er representant for det tradisjonelle, er dette en representant for det moderne. Et pent og prisverdig eksempel sådan.

Mursteinsrød med brunaktig kant. Så transparent at man fint kan lese avisen gjennom glasset.

Nesen røper at vi har å gjøre med en vinmaker som ikke er redd for moderne tilnærming. Det er et slør av søtlig krydrete vanilje, samt modne kirsebær som dominerer. En flott roseduft melder seg også på etter ytterligere noen minutter i glasset. Svakt, svakt hint av tjære i bakgrunnen.

I munnen er det innledningsvis syren som regjerer, etterhvert kommer også de søtlige kirsebærene og krever plass på scenen. Krydderpreget skal heller ikke glemmes. Kraftig kropp, og tanniner som har blitt slipt godt ned. En enkel (på en hyggelig måte) og lettlikt Barolo man fort kan bli forført av.

Av det moderne slaget som sagt, men motbeviser at dette nødvendigvis betyr manglende lagringsdyktighet. Har flere gode år foran seg, fruktkonsentrasjon nok og ingen aggressive uttørrende tretanniner.

88/100 poeng til denne enkeltvinmarksvinen fra Bricco Rocca i La Morra.

Matmessig vil søtlig kjøtt, som f.eks. reinfilet være forteffelig match.

Link til produsenten Cascina del Monastero. En uke ble tilbrakt på gårdens agriturismo i sommer, mer om det oppholdet her.

Tidligere i år hadde jeg 2005-utgaven i glasset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics