Kjøp boken min HER!

desember 04, 2011

På besøk i Piemonte: En tur i kjelleren til Cascina del Monastero

En uke i Piemonte ble avrundet med smaking på gården vi bodde på, Cascina del Monastero.

Vingården ligger i Annunziata, midt mellom La Morra og Castiglione Falletto. Vegg i vegg med den noe mer kjente produsenten Silvio Grasso. Forøvrig broren til gårdens eier, Giuseppe Grasso.
Cascina del Monastero er ikke blant de mest kjente produsentene av Barolo, men lager likefullt 4 ulike baroloer. Tre enkeltmarksviner, samt en blend fra flere vinmarker ("Riserva").

I tillegg finner vi the usual suspects; som Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba og Langhe Nebbiolo. Utover dette produseres en Langhe Rosso laget på Merlot og Nebbiolo.

Baroloene ligger gjerne noe lengre på fat enn minstekravet, og 2007 var fortsatt ikke tappet i slutten juli dette år. De mest vellykkede vinene etter min mening er forøvrig baroloene, samt riservautgaven av Barbera. Felles for alle baroloene er at de er svært drikkevennlige når de slippes, og at de har vært innom en periode på barrique - av ulik lengde dog.

Barbera d'Alba Vigne Parocco 2007 (€10) har fått sin kvote barrique. Spicy og kraftfull, men etterlot en litt rotete finish. Fatprøven av 2008-utgaven var dog riktig lekker, og ble nylig tappet på flaske. Blir spennende å smake neste år.

Av Barolo "Riserva" i årgangene 2000, 2003 og 2006, var først- og sistnevnte høydepunktene. 2000 viser tiltalende aldersstegn og drikker meget godt nå. I utgangspunktet anses 2006 for en strammere årgang, og selv om den fortsatt er ung, er den klar til strid den.

Barolo Bricco Luciani 2005 kommer fra marken med samme navn, som forøvrig regnes som en av de mest "maskuline" i La Morra.

Barolo Bricco Riund 2003 (fra marken Bricco Rocca) er kraftfull som få, men myk for typen. Moden.

Vi ble med Giuseppe i kjelleren for å smake på vinene som nå ligger på fat - og fatprøvene av Barolo Bricco Riund, både 2007 og 2008 viste svært lovende takter.

Cascina del Monastero er ikke representert på polet.

Giuseppe Grasso


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics