Kjøp boken min HER!

desember 12, 2013

Kloof Street - kjærlighetshistorien

Amerikanske Andrea og sørafrikanske Chris Mullineux jobbet begge som vinmakere i Rhône i Frankrike, hvor tilfeldighetene gjorde at de møttes på en vinfestival i Champagne under dette oppholdet. Søt musikk oppsto, og, you know the drill. Etterhvert ble de kone og ektemann, flyttet til Sør-Afrika, hvor de i dag driver vingården Mullineux Family Wines i Swartland.

Her tryller de frem svært etterspurte og høyt ansette viner. Deriblant Mullineux Syrah 2011, som med prislappen på 200,- gjør den til en av polets beste kjøp av nettopp denne druen. Og det er en høyst konkurransedyktig pris i europeisk målestokk, så det er sagt.

Men det er ikke denne vinen vi skal snakke om i dag faktisk. Nylig ble nemlig vinen Kloof Street Rouge 2012 lansert på polet, så digg er den faktisk, at at den suser rett inn som husets vin-kandidat i Oslo 4. Denne vinen er deres tilnærming til å lage en uformell "bistro-vin", en vin som minner om tiden da de møtte hverandre i Frankrike - om sene kvelder med god vin, god mat og stjerner i øynene...

I mine notater står det da også "love at first sniff", og på andre siden av bordet var det tydelige stjerner i øynene. Ren bærpreget duft, med friske skogsbær og bjørnebær i skjønn harmoni. Saftig fruktighet, god friskhet og deilig moden bærfrukt. Moderat alkohol (13,5%) bidrar til en balansert munnfølelse. En raffinert vin, uten å virke "polert". Simpelthen uimotståelig - hadde jeg vært katt, hadde jeg malet. 174,90 på polet.

Psst! Sleng deg med de over 2.200 som allerede følger Husets vin på Facebook..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics