Kjøp boken min HER!

desember 09, 2013

Fransk flørt til fisken...

Eklektisk trio av hvite franske godsaker - vel verdt å stifte et nærmere bekjentskap med.

Herbauges Muscadet Cötes de GrandLieu sur Lie Le Légendaire 2002
Loire, Frankrike
179,90
Moden vin som er eksepsjonelt hyggelig priset, og muscadet er generelt noe av det mest underprisete som finnes. Som skapt til blåskjell (eller andre skjell for den saks skyld) i og med at vinen har en slik markert sjøpreget mineralitet. Hint av honning og streif av gjær er også en del av aromabildet. God friskhet, og noe fedme fra forlenget opphold på bunnfallet. Moderat intens eplepreget fruktighet - både gule og grønne. Det er jo regelrett magisk at slik vin finnes tilgjengelig, og det til godt under 200-lappen. Til pasta vongole var dette tipptopp match i mitt kjøkken. (89p)

Brocard Boissoneuse Chablis 2011
Burgund, Frankrike
205,00
Høyintens steinmineralsk og sitronpregetpreget duft, nesten røykaktig sådan. Ikke bare på duft den er rett på sak, på smak er det gjennomført syrefriskt og straigt to the point sitrus- og epletoner. En slank vin med ettersmak preget av grapefrukt. Økologisk / Biodynamisk dyrket. Allroundvin til hvit fisk og skalldyr hvor du er på utkikk etter en hvitvin med høy friskhet og ikke for "utfordrende" tekstur. (89p)

Domaine de Souch Sec 2011
Jurancon, Frankrike
249,90
Tiltalende intens og spennende duft som går i retning gule epler som har ligget oppskjært på benken en halv times tid, paranøtter og et florlett krydderslør over det hele. Fyldig inngang, kompleks aromabilde og en tekstur som både er gjennomgående fast og samtidig litt fet, som antyder at vinen har fått forlenget kontakt med bunnfallet. En friskhet som best beskrives med det engelske uttrykket mouthwatering. Lang ettersmak. En relativt kraftfull vin, friskheten til tross. Usedvanlig matvennlig, så lenge retten ikke blir for "sart". Økologisk / biodynamisk dyrket, og vingården drives av den 86 år gamle enken Yvonne Hégoburo. (91p)

Psst! Gjør som snaut 2.300 allerede har gjort - følg Husets vin på Facebook!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics