Kjøp boken min HER!

april 14, 2014

Hellig vin

Billigste 'vin santo' på polet gjør overhodet ikke skamme på navnet, og representerer en liten pris å betale for en smak av hellige dråper.

Vinen er lagret fem år på tradisjonelle små fat (såkalte 'Cavatelli' på 110 liter), og har en duft av marsipan, hasselnøtter, og pikant tørket fruktighet i retning aprikos og rosiner. Utviklet smak i en oksidativ stil med nøtter og karamell fremtredende i smaksbildet. Potent, men ikke tung, og med en god friskhet som bidrar til en lang og behagelig finish. Godt kjøp!

Castellare di Castellina S. Niccolo Vin Santo Del Chianti Classico 2006
Toscana, Italia
199,30 (37,5cl)

Passer til: småkaker, kransekake, biscotti, nøttepai eller bare helt alene som en dessert i seg selv. (Restsukker: 70 g/L)

Psst! Over 2.500 følger allerede Husets vin på Facebook, gjør du?

2 kommentarer:

Espen F sa...

Hvordan er holdbarhet etter åpning på en vin santo? Noen dager eller kan den stå i kjøleskapet et par uker?

Gunnar sa...

Det kommer nok an på stilen de ulike produsentene velger. De som går for en bevisst oksidering (som denne f.eks.) vil holde lengre i åpnet tilstand (akkurat som en madeira, tawny port eller fondillon). Mens de som lager i en mer moderne og "kontrollert" stil vil nok ha kortere levetid etter at flaska er åpna. Noen dager vil jeg uansett forvente at de holder, mens de førstnevnte fin tåler uker.

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics