Kjøp boken min HER!

april 08, 2014

Påskevinen!

For Guds skyld, dropp kartongvinen og kjøp heller litt oppgraderte godsaker til påskelammet. Det finnes mye godt å velge i mellom, men her har du i hvert fall én som er ment for høytidsstemning og det gode liv ved middagsbordet. Og ja, heldigvis, denne vinen finnes i en lang rekke butikker (basiskategori 6).

Skal du ha vin til påskelammet, så la kartongen være i fred - og gi maten den respekten den fortjener, en god vin ved sin side!

"Barolo of the South", eller "Taurasi of the North"? Det kommer an på hvilken italiener du spør. Uansett, likheten er tidvis svært slående, og definitivt så i dette tilfellet. Kompleks på duft, med deilige toner som kombinerer moreller, tjære, bladverk, tapenade, tobakk og krydder. Myk (for rasen), men kompakt. Fyldig, men elegant. Moden, flott balansert og avhengighetsskapende saltpregete mørke bærtoner i en fast finish. En flott vin fra ”Italias vrist”. (92p)

Radici Taurasi Riserva 2006 koster riktignok like mye som en treliters plastposevin pakket inn i en pappkartong, men gir langt mer smaksopplevelse. Er 309,90 litt uttafor budsjettet du har lagt? Ingen krise, gi meg i så fall et hint i kommentarfeltet under, eller bare smyg spørsmålet under radaren på mailadressen du finner på "Om-siden". Så hoster jeg opp et rimeligere forslag (spesifiser da hvilken butikk du kommer til å handle i). Avtale?

Psst! Du er vel blant de over 2.500 som allerede følger Husets vin på Facebook?

6 kommentarer:

Espen F sa...

Hørtes spennende ut, men de har ikke denne i Namsos. Andre forslag? Trenger ikke være dyrere, basiskategori 4. =)

Unknown sa...

Espen F: det er jo bare å bestille den ... Bestill nå og den kommer mot slutten av uka. Noen pol har forøvrig 99-årgangen i hyllene til samme pris. Et kupp!!

Gunnar sa...

Hei Espen! Niclas forslag er utmerket, vinen er absolutt verdt å bestille.

Om vinen ikke når frem i tide, er følgende fire viner de jeg ville vurdert som beste substitutter på Namsospolet:

Marengo Barbaresco Rio Sordo Riserva 2008 (276,-) er et godt kjøp. Den har mange aromatiske og strukturelle likhetstrekk - men oppleves noe strammere og tørrere.

Muga Reserva 2008/2009 fra Rioja (200,-) er en flott moderne Rioja.

Some Young Punks Passion has Red Lips 2012 (200,-) byr på plenty frukt, fylde og krydder. Flott australier.

Sidewood Estate Shiraz 2011 (171,-) er også en livlig australier. Fyldig, myk og full av kjølig bærpreg.

JonasW sa...

Meget god vin, synes den har et preg av lakris i tillegg.

Anonym sa...

Hva med Chateau Musar, omtrent samme pris, og en fantastisk smaksopplevelse. Eller budsjettalternativet Musar June.

Espen F sa...

Takk for svar. Har erfaring med at bestillingene bruker litt ekstra tid på å nå Namsos, men disse australske har jeg hatt i bakhodet en stund. Tror jeg går for en av dem. =)

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics