Kjøp boken min HER!

april 22, 2014

Pizzaprosjektet - del IV: trippel triumf

På tallerkenen, to stykk hjemmelaget pizza. Vi snakker tradisjonell husets pizza med forholdsvis tynn bunn, og henholdsvis røkt bacon og fennikelsalami som topping.

I glasset, tre stykk nøye utvalgte drikkevarer. To røde viner som har fått selskap av et duggfrisk glass øl. Det er forventinger i luften...

Saladini Pilastri Rosso Piceno 2012
Marche, Italia
114,00
Umiddelbar tiltalende ung bærpreget duft, livlig og ren. Et svakt hint av støvete landevei gir ekstra interesse. Syrlige kirsebær og modne moreller på smak. Ikke mager, ingen tjukkas. Fast og gledelig lang finish, med en ettersmak jeg tok meg selv i å sitte og smatte begjærlig på.

Valgt ut fordi syrefriske viner laget på druen sangiovese er klassisk følge til pizza. Denne vinen har også en dæsj montepulciano i seg, som spiller på litt mer sjenerøs fruktsødme i tillegg - noe som viste seg direkte magisk sammen med pizzaen(e). Jeg våger påstanden at dette kan være det beste rødvinskjøpet under 120 kroner! Til pizza: TOMMEL OPP!

Bedogni Le Barbaterre Lambrusco dell'Emilia 2011
Emilia-Romagna, Italia
154,80
Naturpreget vin med svakt hint av fjøs, men også røde bær og friske, grønne urter. Lette bobler, relativt lett munnfølelse og en frekk, småbitter utgang. En vin som befinner seg svært langt fra de billige, søtlige, og ikke spesielt interssante supermarkedslambrusco'ene mange kanskje har vært borti.

Vinen deltok nettopp for disse perlende egenskapene, hvor boblene er ment å friske opp i fettet fra osten, samt spille på smaken av både urter og hint av animalske toner i vinen. Vi skal heller ikke glemme at nettopp Lambrusco er født og oppvokst sammen med itaienske matskatter som Parmesan og Parma-skinke. TOMMEL OPP nok en gang, de små og myke perlende boblene gjør jobben de - og den frekke, småfunky karakteren på vinen er spennende sammen med maten.

Birra Moretti
Italia
Ca 30,00 (33cl, kjøpt på min lokale ICA)
Typisk lys og snill pilsner. Forfriskende og leskende, med moderat humlekarakter og intet maltpreg å snakke om. Lett, men snill bitterhet preger ettersmaken.

Pils / lys lager er hva majoriteten av italienerne har i glasset når pizza serveres. Nøytral drikke med oppfriskende bobler - ikke ment for å analysere sønder og sammen, men for å rense opp ganen og gjøre munnen klar for neste deilige munnfull. TOMMEL OPP, selvsagt nærmest sagt. Gjør jobben i henhold til skoleboka, men mangler kanskje "kos-effekten" til vinene?

Psst! 2.400 følger allerede Husets vin på Facebook! Gjør du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics